Dva ključna koraka do odmornog, zdravog i mladolikog izgleda

Sigurno ste već mnogo puta čuli da je za zdrav, odmoran i mladolik izgled kože važna hidratacija. Ukoliko želite da vaša koža bude elastična i sveža, njena pravilna hidratacija je ono što će je i učiniti takvom. Međutim, samo hidratacija nije dovoljna, pa je poželjno svojoj dnevnoj rutini dodati i proizvode koji će dodatno uticati na njenu čvrstinu, ali i na to da ona izgleda zaglađeno, odnosno da se linije i bore manje vide. Jedan od brendova u našoj raznovrsnoj ponudi- ENDOCARE nudi rešenje za oba problema (hidrataciju i čvrstinu). U nastavku ćemo vam ih predstaviti, ali i dati odgovore na pitanja zašto je voda značajna za dobar izgled kože i kako možete zategnuti kožu nehirurškim metodama.

Voda kao glavni faktor za lepu i elastičnu kožu

Kako bi koža zadržala potrebnu količinu kolagena, potrebna joj je voda. Pre nego što pređemo na važnost hidratacije, podsetimo se na to da je upravo kolagen najvažniji prirodni sastojak naše kože koji joj donosi jedar i mladalački izgled. Međutim, sa godinama naša koža sve više gubi kolagen i važno je da joj pomognemo, kako bi ponovo povratila svoj volumen i elastičnost.

Nije dovoljno samo hidrirati kožu iznutra

Dosta žena misli da je za hidriranu kožu dovoljno da piju dovoljne količine vode i tečnosti. To svakako pomaže, ali nije dovoljno. Stručnjaci preporučuju različite količine vode u odnosu na godine, telesnu građu i dr. no prosečna količina koju treba popiti, je između šest i osam čaša. Ovo će pomoći našoj koži iznutra da bude hidrirana, no to ne znači da o njoj ne treba da vodite računa i sa spoljne strane.

Dehidrirana koža je umorna koža

Upravo je nedovoljno hidrirana koža sklona pucanju, crvenilu, izraženim porama, vidljim flekama i diskoloracijama. Pored toga, ona će izgubiti i jedar izgled, izgledaće umorno i „sivo“. Zato je hidratacija jako važna, kako iznutra, tako i spolja. Da biste svom licu pružili najbolju hidrataciju, važno je da koristite proverenu kozmetiku, koja iza sebe ima odlične rezultate.

ENDOCARE ima rešenje za vrhunsku hidrataciju

Zato vam preporučujemo da probate novi proizvod u ponudi ENDOCARE-a- protokol za hidrataciju, koji se sastoji iz dva seruma (jedan za dnevnu, a drugi za noćnu upotrebu). Ove „ekspertske kapi“ su pravo carstvo aktivnih sastojaka za intenzivnu hidrataciju kože i donose dodatni bonus- efekat filera. Formula sa hijaluronskom kiselinom je tu da pruži koži intenzivnu hidrataciju i vrati joj jedar izgled. S druge strane, tu je EDAFENCE koji jača zaštitnu moć kože i pomaže joj da se izbori sa aero zagađenjem, koje je čest problem zimi u našim krajevima.

Kako zategnuti kožu lica bez hirurških intervencija?

Ovo je verovatno jedno od pitanja na koje najveći broj žena često traži odgovor. Uzroci opuštene kože lica su brojni: od gubitka težine, preko genetike, zaključno sa prirodnim procesom starenja. Ako na vreme krenete sa korišćenjem tretmana, seruma, vežbanjem mišića lica i sličnim tehnikama, velika je verovatnoća da ćete odložiti pojavu bora za nekoliko godina. Hajde u nastavku da pomenemo efikasne prirodne načine borbe protiv znakova starenja na licu.

Radite vežbe za mišiće lica

Efikasan način da zategnete kožu lica, mogu biti i vežbe za mišiće na licu. Baš kao što vežbate druge delove tela i zatežete mišiće na njima, tako postoje vežbe koje mogu da vam pomognu i sa mišićima lica. Da biste vratili tonus lica kao iz mladosti, možete raditi vežbe za gornji i donji deo lica. Pa tako ako se želite rešiti podbradka treba da zatvorite usta i nagnete glavu unazad i to ponovite stotinak puta tokom dana. Ako želite da zategnete kožu brade, vucite kožu ka ušima više puta. Kada je u pitanju čeona regija, možete vežbati podizanje i spuštanje obrva dvadesetak puta, u nekoliko serija tokom dana.

Hrana može da pomogne

Hrana bogata antioksidansima može da bude od značajne pomoći kada je zatezanje kože lica, ali i tela u pitanju. To je zato što antioksidansi pomažu kod eliminacije slobodnih radikala i zadržavanju kolagen u onom obimu u kome ga već ima u koži. Uključivanjem avokada, maslina, orašastih plodova, grožđa i meda u svoju ishranu, videćete da će i vaša koža polako početi da poprima zdrav izgled i dobiće sjaj. Ono što bi trebalo što više da izbegavate, ako želite blistav ten, su pržena, slana, masna i začinjena hrana, kao i alkohol.

Serum za zatezanje lica je spasonosno rešenje koje ste čekali

Da, serumi imaju tu moć da dubinski prodiru u kožu lica i obnavljaju je. Njihova osnovna namena je da zadrže što više vode ispod slojeva kože, kako bi ona ostala hidrirana. Tako dobro pripremljena koža, spremna je za dalju negu i nanošenje krema i sličnih proizvoda koji će dodatno uticati na njen izgled. Naglašavamo da je važno da serum sadrži kvalitetne sastojke, poput retinola ili hijaluronske kiseline.

Još jedan nov i sjajan proizvod iz ENDOCARE porodice stiže na naš veb-sajt za sve vas koji se borite sa opuštenom kožom. Ovaj novi protokol za anti-age i učvršćivanje, sastoji se ponovo iz dva dela- jedan koji se koristi za dnevnu negu i drugi koji se nanosi uveče, pred spavanje. Ovo spasonosno rešenje pomaže koži da se dubinski regeneriše, pokrene proizvodnju kolagena i na kraju stvori gipku i glatku kožu.

ENDOCARE je tajna vaše mlade i zategnute kože

ENDOCARE ima visokokvalitetne proizvode za rešavanje precizno targetiranih problema kože. Pored seruma za hidriranje i zatezanje kože, u vašoj svakodnevnoj nezi možete koristiti i penu za umivanje, kao i micelarnu vodu. Ova dva proizvoda će očistiti vašu kožu od nečistoća iz vazduha i pomoći vam da skinete šminku. Na taj način ćete pripremiti kožu za nanošenje seruma i dubinsku hidrataciju lica. Proverite ponudu ENDOCARE proizvoda, na našem sajtu, i uz 15% popusta priuštite  sebi najkvalitetniju negu svojoj koži.