Fotoprotektivna šminka – i lepota i zaštita od sunca Leave a comment

Sigurno je da svaka žena voli da izgleda lepo i negovano, a u tome im umnogome pomažu različita kozmetička sredstva i šminka, dok su leti uključeni i različiti preparati za sunčanje. Međutim, ne smemo zaboraviti da prilikom odabira proizvoda obratimo pažnju na to da li oni imaju odgovarajući zastitini faktor, jer je visok SPF u današnje vreme neophodan ne samo kada su preparati za sunčanje u pitanju, već i bilo koje drugo kozmetičko sredstvo, pa i šminka!

Leto je sve bliže, a samim tim javlja se i potreba da zaštita od sunca bude pojačana. Kada se pomenu preparati za sunčanje, jasno je svima da oni sadrže zastitni faktor koji se kreće od veoma niskog do čak SPF 50+. Međutim, preparati za sunčanje uglavnom nisu namenjeni za celodnevnu negu, a još manje za ulepšavanje, te oni nisu prikladni u situacijama kada želimo da se doteramo! Takođe, kada su nega kože i šminkanje u pitanju, u letnjim mesecima ne prijaju nam slojevi kozmetičkih proizvoda na licu, pa uglavnom tražimo višenamenska rešenja. Neka od njih nalaze se u vidu tonirane kreme za lice sa zaštitnim faktorom, ali tu su i puderi sa zastitnim faktorom, ukoliko više volite efekat koji oni pružaju.

 

Zaštita od sunca ili šminka? Više ne morate da birate, jer uz pomoć Heliocare fotoprotektivne šminke imate sve na jednom mestu! Puderi sa zastitnim faktorom, kao i tonirane kreme za lice sa zaštitnim faktorom prilagođeni su različitim tipovima kože, a mogu se naći u bojama od svetle, preko srednje do tamne nijanse. Svi Heliocare puderi i tonirane kreme imaju zastitni faktor 50 ili čak 50+, pa ćete njihovim korišćenjem obezbediti svom licu kako odabranu boju odnosno toniranje, tako i bezbrižno uživanje u sunčanim danima, bez bojazni za oštećenjem kože i drugim neželjenim uticajima sunčevog zračenja.

 

Koje su najbolje tonirane kreme za lice sa zaštitnim faktorom?

 

Prilikom odabira tonirane kreme za lice sa zaštitnim faktorom vodite se ne samo bojom i koliki je njen zastitni faktor, već obratite pažnju na to da li je ta krema za vaš tip kože, kao i koji je njen sastav odnosno da li sadrži prirodne supstance koji će obezbediti da zaštita od sunca bude najsigurnija i najdelotvornija u borbi protiv oštećenja kože.

Heliocare color cream gel SPF 50 light ili bronze predstavlja prirodni fotoimunoprotektivni preparat za dnevnu negu koji ima visok faktor zaštite od štetnih uticaja UVA i UVB zračenja, a obezbeđuje koži lica antioksidantna i regenerišuća dejstva. Pogodan je za sve tipove kože, a pruža idealno prikrivanje svih nepravilnosti na licu. Maže se nekoliko puta tokom dana, obavezno pre nego što ćete biti izloženi suncu, kao i nakon jačeg znojenja i plivanja.

Osim ove tonirane kreme za lice sa zaštitnim faktorom, tu je i unapređena formula, lagane „dry touch“ teksture, obogaćena Fernblock® FC i ostalim aktivnim supstancama koje pružaju antioksidativna i obnavljajuća dejstva, posebno namenjena za normalnu, masnu i mešovitu kožu. To je Heliocare 360˚ tonirani gel oil-free SPF 50+ bronzebeige i pearl odnosno tamna, bež i svetla varijanta tonirane kreme za zaštitnim faktorom bez masnih sastojaka, pa ne ostavljaju masan sjaj, a štite, ujednačavaju ten, prekrivaju nesavršenosti i pružaju zdrav i prirodan izgled licu, a pogodne su za često nanošenje.

 

Fotoimunoprotektivna šminka – puderi sa zastitnim faktorom

 

Kada je reč o šminki, ona predstavlja sastavni deo jutarnje rutine svake dame, a često se među prvim sredstvima za ulepšavanje nalaze upravo puderi! Da bi zaštita od sunca bila na odgovarajućem nivou, potrebno je da odabrani puderi takođe imaju zastitni faktor. Ukoliko birate samo najbolje za sebe i svoju kožu, Heliocare puderi sa zastitnim faktorom pružiće vam sve što je potrebno i što tražite od šminke!

Heliocare tonirani nemasni kompaktni puder SPF 50 light ili bronze nijanse pogodan je za kombinovanu i masnu kožu, a nanosi se na lice i vrat nekoliko puta u toku dana, a obavezno pre izlaganja suncu! Ukoliko imate normalnu ili suvu kožu, vama je namenjen Heliocare kompaktni puder SPF 50 bronze ili light, u zavisnosti od prirodne boje vaše kože. Ovi puderi sa zastitnim faktorom sadrže različite prirodne supstance koje će obezbediti vašoj koži ujedno i negu i prekrivanje nesavršenosti, kao i zaštitu od sunca.

Takođe, od skoro su se na tržištu fotoimunoprotektivne šminke pojavili i puderi sa zastitnim faktorom u inovatnivnoj „cushion“ formuli lagane i fluidne teksture, a čini ih linija proizvoda Heliocare 360˚ tonirani cushion compact SPF 50+ beige i bronze. Ovi puderi sa zastitnim faktorom jednostavni su za nanošenje, ujednačavaju ten i savršeno prekrivaju nepravilnosti, dok koži daju mek i blistav izgled! Sadrže Fernblock® FC, kao i druge aktivne supstance koje pružaju antioksidativnu zaštitu i regeneraciju kože, uz neophodnu zaštitu od sunca.

Ono što je svakako važno naglasiti i kada su preparati za sunčanje u pitanju, pa i fotoimunoprotektivna šminka – bez obzira koliki je zastitni faktor naznačen na proizvodima, izbegavajte direktno izlaganje suncu u vreme kada je zračenje najjače, odnosno od 11-16h, a obavezno se dodatno zaštitite odećom, nosite šešire ili kačkete i ne zaboravite na naočare za sunce imaju stakla protiv UVA/UVB zračenja koje će sprečiti ne samo žmirkanje koje nepovoljno utiče na bore oko očiju, već će očima obezbediti i neophodnu zaštitu od sunca!

Ostavite odgovor