Kada je potrebno intenzivno podmlađivanje lica?

Koža nakon tridesete godine ima sve manje mogućnosti za obnavljanje, postaje manje elastična, suvlja, smanjuje se proizvodnja kolagena i drugih supstanci koje joj daju neophodnu vlažnost i mladolik izgled, te su bore na licu učestalije i izraženije.Ukoliko do sada niste posebnu pažnju poklanjali nezi kože, ona vam time ukazuje na sve što joj je nedostajalo. Zato budite brižni prema njoj – počnite sa upotrebom krema za podmladjivanje lica, častite se ponekim tretmanom i videćete kako će vaša koža biti zahvalna na tome!

Svi znamo da je proces starenja neminovan, ali nismo baš spremni da se suočimo sa pojavom znakova starenja i trudimo se da ne razmišljamo mnogo o tome. Prvi znaci starenja ne pojavljuju se svima u isto vreme, već to zavisi od faktora poput pravilne i redovne nege kože, genetike, našeg načina života, ishrane, izloženosti spoljnim uticajima koji mogu biti uzročnici ranije pojave bora i drugo. Čak i kada se oko 30-ih godina pojave prve fine bore na licu, tešimo se time da su to smejalice i većina nas tome ne pridaje veliku važnost. Međutim, treba biti svesan toga da kada već uočite prve bore to znači da je vašoj koži neophodna dodatna hidratacija i intenzivnija nega! Nemojte čekati da vaše bore na licu postanu izraženije da biste počeli sa upotrebom krema za podmladjivanje lica! Jer, ako želite što duže da zadržite mladalački izgled – morate odmah preduzeti određene korake za podmladjivanje lica!

Kada je vreme da počnemo sa korišćenjem preparata za podmladjivanje lica?

Ukoliko ste primetili da su vam se pojavile bore na licu u vidu finih linija oko očiju, usana i na čelu, možemo reći da je to već siguran znak postepenog starenja vaše kože. To može da se desi sredinom 20-ih, ali i nakon 30-e, što će zavisiti od već pomenutih faktora. Ali kako starimo, ove bore na licu bivaju sve više izražene, te je neophodno da na vreme odnosno već sa pojavom prvih znakova starenja počnete da razmišljate koja bi mogla biti najbolja krema za bore i podmladjivanje lica za vaš tip kože i krenete u borbu protiv istih.

Nakon tridesete godine, krema za podmladjivanje lica treba da bude sastavni deo vaše rutine za negu, jer ćete tako na duže staze postići odlaganje pojave dubokih bora i potrebu za korišćenjem intenzivnijih sredstava i tretmana za podmladjivanje lica. Znajte da svaka krema za podmladjivanje lice treba da sadrži aktivne supstance poput hijalurona, antioksidanata, voćnih kiselina, retinola, peptide i druge prirodne sastojke koji će obezbediti vašoj koži neophodnu hidrataciju, smanjenu vidljivost bora, zatezanje i vraćanje mladalačkog izgleda. Jedna od takvih krema za podmladjivanje lica jeste Endocare Tensage krema za zatezanje kože, održanje prirodne elastičnosti i čvrstoće kože, a sadrži visok procenat SCA aktivne, prirodne i reparativne supstance antioksidativnih i obnavljajućih efekata. Takođe, tu je i Endocare Tensage serum čijom se upotrebom takođe smanjuju znaci starenja i obnavlja struktura kože, te ona postaje zategnutija, ten ujednačen i blistaviji, a bore na licu smanjene.

Kada uđete u četrdetese godine, koža postaje sve opuštenija, bez sjaja, neujednačenog tena, pojavljuju se staračke pege, a bore su sve izraženije, te krema za podmladjivanje lica treba da bude dosta agresivnija. Da biste što duže izgledali mladoliko u ovim godinama, na raspolaganju su vam i tretmani za podmladjivanje lica poput hemijskog pilinga i dermapen olovke za podmladjivanje lica, a za postizanje brzih efekata zatezanja lica i uklanjanja bora tu su i tretmani za podmladjavanje lica kao što su mezoterapija, zatim podmladjivanje lica krvnom plazmom – PRP tretman. Nakon što su tretmani za podmladjivanje lica učinili svoje, za brži oporavak kože koristite Endocare Antiaging regenerativne ampule na bazi aktivnih sastojaka.

Koja je za vas najbolja krema za bore i intenzivno podmladjivanje lica?

Ukoliko ste adekvatno negovali svoju kožu i pre četrdesetih godina, trebalo bi da vaša koža nema toliko izražene bore i druge vidljive znakove starenja, ali svakako da najbolja krema za bore u ovim godinama treba da sadrži sastojke koncentrovanijeg oblika koji će postaći proizvodnju elastina i kolagena, jer su oni zaslužni za mladoliki izgled i intenzivno podmladjivanje lica. Naravno, i dalje važi pravilo da je najbolja krema za bore ona koja je za vaš tip kože – masnoj i mešovitoj koži više odgovaraju lagane, nemasne formule za hidrataciju koje će koža lako upiti poput Neostrata High potency cream koja predstavlja najintenzivniju kremu za poboljšanje teksture i tonusa zrele kože, dok suvoj koži odgovara krema za podmladjivanje lica koja je masnija i koja će izvršiti intenzivnu hidrataciju poput Exuviance Hydrafirm formule sa hijaluronskom kiselinom, antioksidantima i trostrukim “firming” kompleksom Bionske kiseline, NeoGlucosamine® i Matrixyl® peptidima koji zajedno deluju na proizvodnju kolagena i obnavljanje matriksa kože.

Zreloj koži na kojoj se vide znaci starenja poput bora, neujednačenog tena, gubitka čvrstoće i elastičnosti, potrebni su preparati koji sadrže i retinol, a neke od krema za intenzivno podmladjivanje lica su Exuviance Age reverse day repair SPF 30, zatim Exuviance Super retinol concentrate i Exuviance Night lift noćna antiage formula sa trostrukim “lifting” kompleksom peptida, alfa-hidroksi i poli-hidroksi kiselinama koji utiču na zategnutiji i jedniji izgled lica, ujednačavanje tena, smanjenu vidljivost bora i obnavljanje kolagena.

Takođe, serumi za lice poput Exuviance Total correct sculpt serum sa NeoGlucosamine®, vitaminom C i naprednom AminoFil® tehnologijom, kao i noćni serum Neostrata Retinol+Nag complex, deluju na sintezu kolagena, obnavljanje ćelija, jačanje matriksa kože, dajući joj volumen, hidrataciju, mekoću i blistavost, ujednačavanje tena, ublažavanje pigmentacija, kao i zatezanje kože uz smanjenje vidljivosti bora.

Osim preparata za intentivno podmladjivanje lica, da biste sačuvali mladolikost potrebno je da prilagodite ishranu, izbegavate stres, pijete mnogo vode, dovoljno spavate, izbegavate cigarete, alkohol, dijete, a redovna fizička aktivnost je takođe veoma važna za očuvanje vitalnosti kože!