Kada nega kose treba da uključuje i šampon za rast kose Ostavite komentar

Uobičajeni preparati za kosu uglavnom podrazumevaju šampon i regenerator, uz eventualno povremeno korišćenje maske kada je ženska nega kose u pitanju, a tu su i preparati za kosu koji služe za stilizovanje. Međutim, ukoliko se suočavate sa određenim problemima – potrebno je da vaša nega kose sadrži i one proizvode koji su namenjeni tretiranju tog problema. Osim suve ili masne kose, oštećene ili tanke dlake, seboreje i peruti, tu su i problemi kao što je preterano opadanje kose!

Sa svim ovim problemima suočavaju se kako žene, tako i muškarci, a ni jedan od ovih problema ne treba zanemariti! Iako su neki problemi rešivi brže i lakše od drugih – za svaki od njih postoje posebni preparati za kosu koje treba početi koristiti čim primetite da je došlo do određene promene! Kada je u pitanju opadanje kose, sampon za rast kose poželjno je koristiti i preventivno, pogotovo ako imate genetske predispozicije za to.

Muškarci su skloniji preranom gubitku kose, a na ovo utiču mnogi faktori – ne samo genetika. Ukoliko je vaša nega kose neodgovarajuća odnosno preparati za kosu koje koristite nisu prilagođeni vašim potrebama ili se često nalazite u stresnim situacijama, ovo može uticati na prekomerno opadanje kose, a kao uzrok pojavljuju se i određeni lekovi, nezdrava ishrana, poročan način života, … Šta preduzeti ako kosa počne iznenada pojačano da vam opada?

 

Šampon protiv opadanja kose – jedno od rešenja za vaš problem

Ukoliko primetite preterano opadanje kose bez nekog vama poznatog razloga, potrebno je da utvrdite uzrok tog problema kako biste mogli pravovremeno reagovati i sprečiti gubitak kose. U ovome će vam najpre pomoći sampon protiv opadanja kose i drugi preparati za kosu namenjeni tretiranju ovog problema. Takođe, ako znate da postoji mogućnost da nasledite opadanje kose – poželjno je preventivno reagovati, te sampon za rast kose i slične proizvode uvrstiti u svakodnevnu upotrebu kada je nega kose u pitanju.

 

Koji je šampon protiv opadanja kose namenjen muškarcima?

 

S obzirom da se na tržištu mogu pronaći najrazličitiji preparati za kosu namenjeni tretiranju problema kakav je opadanje kose, nije lako pronaći najbolji sampon protiv opadanja kose za muškarce! Kako uopšte možete znati da li je određeni sampon za rast kose dobar za vas?

Za početak, odaberite onaj sampon protiv opadanja kose koji sadrži supstance za obnavljanje kose i podsticanje rasta dlake iz korena, a jedan od takvih aktivnih sastojaka je kofein. Upravo on predstavlja sastojak koji će određeni sampon za rast kose pretvoriti u najbolji sampon protiv opadanja kose! Jedan od njih je Alpecin sampon koji predstavlja preparat za podsticanje rasta kose, rezultat je analiza i rada nemačke kompanije Dr.Wolff i vodećih dermatoloških univerzitetskih klinika u Berlinu, a posebno se preporučuje kada je u pitanju muška nega kose.

 

Koji Alpecin šampon je pogodan za vas?

Alpecin linija je pravi doping za kosu, čine ga nekoliko proizvoda i svaki od njih kao glavni sastojak ima kofein. Saznajte koji od njih je za vas najbolji sampon protiv opadanja kose i koje još efekte pružaju ostali preparati iz ove kolekcije.

 

  • Alpecin A1 – predstavlja sampon protiv opadanja kose za osobe sa suvom i osetljivom kožom temena, a namenjen je za svakodnevnu upotrebu,
  • Alpecin A2 – aktivni sampon za rast kose namenjen osobama sa masnom kosom, jer smanjuje aktivnost lojnih žlezda i vraća prirodnu ravnotežu,
  • Alpecin A3 – osim protiv opadanja kose, ovaj Alpecin sampon efikasan je u otklanjanju peruti, a sadrži prirodne supstance za blago pranje, te ne iritira teme,
  • Alpecin C1 – sampon protiv opadanja kose koji pospešuje rast dlake već nakon prvog pranja, te sprečava prevremeni gubitak kose, dajući joj volumen i jačinu. Aktivni kofeinski kompeks deluje već nakon 2 minuta – toliko je potrebno ovoj supstanci da prodre do korena kose i ispolji efekte u toku 24h,
  • Alpecin S1 – sampon za rast kose za osetljivo teme glave, jača folikul dlake, obnavlja odbrambenu funkciju kože i pruža joj zaštitu od štetnih uticaja spoljašnjih faktora,
  • Alpecin Double Effect – najbolji sampon protiv opadanja kose koji istovremeno deluje i protiv peruti, regeneriše skalp i stimuliše rast kose. Najefektniji je kada se ostavi da deluje 2-5 minuta na kosi, jer tada aktivni sastojci prodiru do temena i ostvaruju potpuno dejstvo,
  • Alpecin Tuning – s obzirom da sadrži crni kofeinski kompleks, ovaj šampon namenjen je i za nijansiranje kose tokom svakog pranja, a pogodan je za smeđu i crnu kosu na kojoj su se pojavile sede vlasi. Svakodnevnom upotrebnom ovog šampona kosa je zaštićena od sedenja, postaje tamnija i punija, a takođe se sprečava i njen gubitak. Šampon je poželjno ostaviti da deluje na koren dlake 2-5 minuta, a zatim ga je potrebno ispirati.

Odaberite najbolji sampon protiv opadanja kose u skladu sa vašim potrebama, a znajte da bilo koji Alpecin sampon najbolje efekte pruža u kombinaciji sa Alpecin losionom za kosu. Ovaj preparat ima veoma visok aktivni kofeinski kompleks koji produžava fazu rasta dlake, bez obzira na genetsku predodređenost. Nakon što ste naneli i isprali Alpecin sampon, umasirajte losion u kožu temena. On se ne ispira, a potrebno ga je koristiti jedanput dnevno da bi sačuvao vašu kosu od prevremenog gubitka. Alpecin kofeinski lostion produžava život korena dlake, ubrzava njen rast, deluje na poboljšanje gustine i jačine kose, te ona postaje lakša i za oblikovanje.

Ostavite odgovor