Kako do jake, bujne i negovane muške kose? Ostavite komentar

Već nam je jasno i poznato da većina muškaraca ne obraća mnogo pažnje na proizvode za negu, a ovo nepisano pravilo važi i kada je nega muske kose u pitanju. Ipak, žene vole da vide negovanog i lepog muškarca, a mnogima u prvi plan za oko zapadne upravo muška kosa… Ako ste do sad koristili adekvatan sampon za muskarce, verujemo da nema razloga za brigu. Međutim, ako imate probleme kao što su perut, retka ili masna kosa i tome slični – ovo može da pokvari prvi utisak i uništi samopouzdanje, pa je potrebno na vreme reagovati! Evo nekoliko korisnih saveta za to kako da imate bujniju i lepšu kosu.

Iako su ukusi različiti po pitanju dužine kose i njenog stilizovanja, žene generalno na muškarcima vole da vide negovanu i gustu kosu. Jeste da nega muske kose ne spada u glavne niti interesantne teme među muškarcima, ipak je njen izgled veoma važan kada je u pitanju samopouzdanje muškaraca. Onima na kojima se vidi da imaju čistu, bujnu, zdravu i jaku kosu uvek se daje prednost i zato je nega muske kose od prevashodnog značaja za pozitivan prvi utisak na okolinu! A kakva je to nega muske kose potrebna da biste imali gustu i lepu kosu?

Na izgled vaše kose na prvom mestu utiče izbor šampona, te ukoliko koristite pravi sampon za muskarce koji je u skladu sa vašim tipom kose, životnim navikama i eventualnim problemima – sigurno ste već na korak do ispunjenja ove (možda više ženske) želje. Adekvatan sampon za muskarce pružiće mnogo više od samog negovanja! On će vam obezbediti oporavak temena glave i ojačati strukturu vlasi, što dovodi do trajno efikasnih učinaka, pa da vidimo koji je to sampon za muskarce najbolji kada su vaše potrebe i problemi u pitanju.

 

Šampon protiv opadanja kose

Opadanje kose može da se javi u određenom periodu života iz različitih razloga. Neki od njih su bezazleni, dok druge možda treba posmatrati sa malo ozbiljnijeg stanovišta kako se ne bi desilo da ostanete bez kose! Iako se s ovim problemom mogu susresti žene, muškarci su ipak podložniji opadanju kose usled nasledih faktora, neadekvatne nege, neuravnotežene ishrane i nedostatka hranljivih materija, hormonskih promena i slično.

Bilo kako bilo – ni jedan razlog nije za zanemarivanje, pa ukoliko primetite iznenadno pojačano opadanje kose ili znate da imate predispozicije za ovaj problem, važno je da delujete ako ne preventivno onda makar na samom početku. Jer, tada je najverovatnije da će i samo sampon protiv opadanja kose spasiti situaciju i vaš izgled.

Najbolji sampon protiv opadanja kose za muškarce dolazi nam iz linije Alpecin kompanije Dr. Wolff. Tačnije, cela Alpecin kolekcija namenjena je osobama kojima je potrebna stimulacija rasta kose! S obzirom da ovi šamponi kao glavni sastojak sadrže kofein (za koji je klinički dokazano da utiče na sprečavanje nasledne ćelavosti), izdvojili bismo posebno Alpecin C1 – kofeinski sampon protiv opadanja kose i za pospešenje rasta dlake, sa vidljivim efektima već nakon prvog pranja! Samo 2 min potrebno je da aktivni sastojci prodru do korena dlake, te vaša kosa postaje gušća i jača, a najbolji efekat pružiće u kombinaciji sa Alpecin kofeinskim losionom.

 

Najbolji Alpecin šampon za muškarce protiv peruti

 

Opadanje kose često prate i drugi problemi ili su zapravo oni uzrok opadanja. Jedan od njih je i pojava peruti. Ipak, nije svaki šampon za svaku perut. Da, dobro ste čuli! Postoje različite vrste odnosno suva i masna perut koje se razlikuju po izgledu i efektima. Suva perut je u obliku malih finih pahuljica, a teme je često iritirano i svrbi, dok je masna perut u obliku većih pahuljica i utiče na mašćenje korena kose. U zavisnosti od toga, treba da odaberete i adekvatan Alpecin sampon koji pruža dvostruko dejstvo – protiv opadanja kose i protiv peruti!

Alpecin Hybrid kofeinski šampon je dobar izbor za muškarce čija je perut suva, a teme osetljivo i dehidrirano, a Alpecin sampon Double Effect namenjen je pak onima sa masnom peruti i utiče na regeneraciju skalpa. Takođe, tu je i Alpecin A3 aktivni šampon protiv peruti koji je blag, ne iritira teme i sprečava opadanje kose produžavajući fazu rasta dlaka.

 

Alpecin šampon u skladu sa vašim potrebama

 

Kada je izbor šampona u pitanju, najvažnije je da odabrani proizvod može ukloniti ili bar umanjiti probleme sa kosom. Ono na šta najviše treba obratiti pažnju jesu zapravo vaše navike i potrebe, a pod tim podrazumevamo: koliko vam je kosa duga i koliko puta je u toku nedelje perete; koji je vaš tip kose; kakvo je vaše vlasište; da li imate i određene dodatne probleme (perut, osetljivost kože glave, itd.); da li koristite preparate za stilizovanje, farbu za kosu i druge slične proizvode,… Sve ovo treba da uzmete u obzir prilikom odabira najadekvatnijeg šampona, jer samo tako ćete brzo i lako moći vratiti volumen i jačinu svoje kose!

Idealan šampon namenjen masnoj kosi je npr. Alpecin sampon A2 koji deluje na smanjenje aktivnosti lojnih žlezda i time sprečava mašćenje kose, dok su Alpecin A1 (šampon pogodan za svakodnevno korišćenje) i Alpecin S1 (blagi šampon koji utiče na jačanje korena dlake, obnavlja barijernu ulogu kože i pruža zaštitu od spoljašnjih faktora) namenjeni muškarcima koji imaju suvu i osetljivu kožu glave. Ukoliko vaša kosa počinje da sedi, koristite Alpecin Tuning šampon koji ima pigment usled čega će vaša kosa izgledati tamnije i gušće; može da se koristi i preventivno, a naravno i on utiče na sprečavanje gubitka kose.

Kakve god da su vaše navike i potrebe, imamo lepe vesti za vas. Bilo koji Alpecin sampon sada možete poručiti po sniženoj ceni od 20%! Ovakva prilika se ne propušta i zato požurite na sajt www.msfpharm.com i odaberite željeni proizvod.

 

Autor teksta: Biljana Radojčić

Ostavite odgovor