Kako negovati kožu tela? Ostavite komentar

Koža kao naš najveći i jedan od najbitnijih organa treba biti podjednako negovana kako na licu tako i na čitavom telu. Možda vam se čini da je nega kože tela u zimskim mesecima potrebnija, ali nju je potrebno negovati tokom cele godine kako bi ona bila lepa, zdrava i prijatna na dodir.

Verujemo da svi iz različitih razlog stremimo ka tome da naša koža bude prijatna da dodir, jer je ona čulni organ koji takođe vrši i funkcije zaštite, termoregulacije, predstavlja prirodnu barijeru, a bitna je i za imunitet i proizvodnju vitamina D. S toga nega kože treba da bude vaša svakodnevna rutina, a u tu svrhu koristiće vam različiti preparati za negu tela kao što su mleko, losion ili krema za telo, gel za tusiranje, piling za telo i drugi dodaci za kupanje.

Pravilna nega koze tela dovešće do toga da ona u i zrelijim godinama bude elastična i vitalna. Kao i na licu, koža na telu takođe može biti različitog tipa, a na osnovu toga kom tipu pripada vaša koža – moći ćete odrediti i koji su to preparati za negu tela najpogodniji za vas. Ovo je važno iz razloga što će samo preparati za negu tela namenjeni baš vašem tipu kože dovesti do toga da ona bude meka, nežna i sjajna.

Suva koza tela nikome nije lepa ni na izgled ni na dodir, a oni koji imaju ovakav tip kože sigurno se suočavaju sa povremenim peckanjem i svrabom, pa čak i perutanjem kože na pojedinim delovima tela. Iako je suva koza tela ona kojoj je nega najpotrebnija, i svi drugi tipovi kože zahtevaju određene dnevne rituale nege. Pod ovim podrazumevamo, naravno, svakodnevno tuširanje i korišćenje proizvoda kao što je mleko za telo, krema ili losion za telo, a za još nežnije dodire – predlažemo vam da jednom nedeljno uradite i piling tela.

Suva koza tela – koji faktori utiču na ovu pojavu i kako rešiti problem suvoće

Neki ljudi imaju po prirodi suvu kožu, dok se drugi sa ovim problemom suočavaju uglavnom tokom zimskih meseci kada je koža izloženija promenama temperature i suvoće vazduha. Suva koza tela obično je znak da joj nedostaje hidratacija odnosno da niste posvetili dovoljno pažnje na njenu pravilnu negu i zaštitu. Ukoliko imate naviku da se tuširate ili kupate često, koristite neodgovarajuće sredstvo za tuširanje, pa još ako volite vruću vodu – sve ovo može uticati na isušivanje kože. Takođe, preterano izlaganje hladnoći, kao i toploti, utiče na to da vaša koža postane suva, a kada joj se ošteti prirodna zaštitna funkcija – lojne žlezde ne proizvode dovoljno masnoća i koža brzo izgubi vlažnost, te se isušuje!

Naravno, za svaki problem postoji i rešenje. Suva koza tela zahteva upotrebu blagih preparata za tuširanje, pa je umesto sapuna uvek bolji izbor gel za tusiranje koji sadrži različita ulja. Jedan od takvih je i Dr.Wolff Linola gel za tusiranje i kupanje obogaćen eteričnim uljima sa linolnim kiselinama koje podižu vlažnost kože, sadrži fine emulzije, blage supstance za pranje, a uravnoteženi 5,5 pH i drugi sastojci utiču na sprečavanje infekcija, te je ovaj gel za tusiranje namenjen za svakodnevnu i neograničenu primenu, a posebno za suvu i osetljivu kožu tela.

Osim spoljašnjih faktora i neodgovarajuće nege, razlozi za suvoću kože mogu biti i određeni medicinski problemi poput ekcema, psorijaze ili atopijskog dermatitisa, ali ako sumnjate na tako nešto – najbolje je da se konsultujete sa lekarom kako bi vas posavetovao koji preparati za negu tela mogu da vam budu od koristi. Ukoliko je vaša koža suva i ekcematozna, možete probati Dr.Wolff Linola fett krem – krema za telo koja utiče na obnavljanje i očuvanje epidermalne barijere i deluje protiv procesa zapaljenja na koži.

Saveti za pravilnu negu kože tela

U zimskim mesecima kada smo više izloženi promenama temperature i vlažnosti vazduha, nešto što će vam sigurno biti od koristi jeste topla kupka koja će vas osvežiti i zagrejati. Međutim, nemojte preterivati sa toplotom vode niti boravkom u kadi, jer rizikujete da isušite dodatno vašu kožu. Nešto što može biti od pomoći jesu dodaci za kupku poput Dr.Wolff Linona Fett N proizvoda koji predstavlja tečni dodatak vodi za kupanje namenjen za otklanjanje znakova suve kože, deluje protiv upalnih procesa, čuva i obnavlja zaštitnu funkciju kože, a pomaže i u terapiji kože sa ekcemom, atopijskim dermatitisom i dermatozom sa izraženim perutanjem.

Za tuširanje je najbolje da koristite mlaku vodu i sunđer koji će ukloniti sloj mrtvih ćelija, a nakon tuširanja, blagim tapkanjem, peškirom obrišite vodu sa tela. Nakon ovoga poželjno je da nanesete odgovajuće preparate za hidrataciju kože na telu i to neposredno nakon tuširanja, dok je koža još vlažna, jer će tada upiti najviše hranljivih sastojaka.
Shodno vašim željama, možete da se opredelite za losion za telo, kremu ili mleko za telo sa različitim sastojcima koji će najviše odgovarati tipu vaše kože. Generalno, mleko za telo, kao i losion za telo više pogoduju suvoj koži iz razloga što ih ona brže upija, te brže i deluju protiv suvoće. Jedan od takvih proizvoda jeste Dr.Wolff Linola losion-mleko za telo na bazi linolne kiseline koji ravnomerno i brzo produre u kožu, nadoknađuje nedostatak vlage i masnoće, a sadrži čičkovo ulje, te je idealan za negu nežne, suve i osetljive, kože sa ekcemom, pa čak i bebine i dečije kože.

Naravno, ono što važi uvek i u svemu – pijte dovoljno vode, imajte određene fizičke aktivnosti tokom dana i izbegavajte preteranu izloženost sunčevim zracima i odlaske u solarijum, jer samo tako će vaša koža izgledati zdravo, sveže i negovano!

Ostavite odgovor