Kako se osloboditi celulita brzo, lako i efikasno?

Ako ste se raspitivali za to kako se osloboditi celulita, već ste sigurno čuli za (ako ne i probali) različite vrste masaža i tretmana. Jedan od njih se poslednjih godina posebno izdvaja po kvalitetu, te su ga rado isprobali svi oni koji se dugo bore sa ovim problemom. Reč je o neinvazivnoj metodi koja je potpuno sigurna, efikasna i skoro bezbolna, a naziva se mezoterapija tela odnosno mezoterapija celulita!

Verovatno ste se već susretali sa pojmom “mezoterapija” koji se češće pominje kao metoda za podmlađivanje lica, ali svakako služi i u druge medicinske i estetske svrhe. Možda je neko od vas već imao priliku da iskusi tretman kakav je mezoterapija tela, pa može sa nama da podeli kako je protekla mezoterapija za celulit – iskustva iz “prve ruke” su uvek korisna za donošenje odluke o tome da li je ovaj tretman pogodan i za vas. Međutim, ako ste još uvek nesigurni šta znači mezoterapija celulita i kako se ona sprovodi, u narednim redovima ćete saznati sve šta vas očekuje ukoliko se opredelite za metodu kakva je mezoterapija tela.

Mezoterapija tela ne predstavlja isključivo odgovor na to kako se osloboditi celulita, već može da pomogne i kod drugih problema, te se uspešno koristi i za tretiranje strija, podmlađivanje i zatezanje kože, smanjenje masnih naslaga, poboljšanje mikrocirkulacije i tonusa, jačanje teksture i kvaliteta kože, itd. Mezoterapija tela može da se radi na skoro svim delovima, a najčešće pogođene regije su butine, stomak, zadnjica, natkolenice, potkolenice, ruke i leđa. Osim brzog i efikasnog rešenja, mezoterapija tela je bezopasan i pouzdan neinvazivan tretman za različite probleme za kožom, među kojima je najpopularnija mezoterapija celulita.

Šta je i kako se sprovodi mezoterapija celulita?

Veliki broj devojaka i žena se bore sa celulitom na različitim delovima tela. Njegova pojava nema veze sa kilažom, pa se tako celulit može pojaviti i kod mršavica. Da biste znali kako se osloboditi celulita, najpre morate razumeti kako se on stvara. Osim nezdravog načina života i nedostatka fizičke aktivnosti, tu su i druge loše navike koje utiču na stvaranje “pomorandžine kore” – često sedenje, nedovoljan unos tečnosti, itd. Možete probati različite gelove za celulit i masaže, ali bez korigovanja navika i načina života nećete postići značajne rezultate, pogotovo ne u kratkom roku. Pa, kako se osloboditi celulita, a da to ne traje čitavu večnost?

Rešenje je mezoterapija celulita! Ovom metodom se u srednji sloj kože pomoću mikroiglica aplikuju različiti aktivni sastojci – mezokokteli koji sadrže komplekse vitamina, minerala, prirodnih kiselina, lipolitike, enzime, proteine, faktore rasta i druge korisne prirodne supstance. Sam tretman traje oko 30 minuta i sprovodi se kroz tri etape. U prvoj se koriste kokteli koji podstiču mikrocirkulaciju, u drugoj defibrozanti koji razgrađuju vezivno tkivo, a u trećoj lipolitici da bi se masne ćelije razgradile.

Za početak, potrebno je uvideti težinu problema, te odrediti mesta na kojima je potrebno ubrizgati određeni koktel u odgovarajućoj količini. Koji će sastojci biti deo koktela određuje profesionalni kozmetičar tj. lekar koji ima dozvolu za obavljanje tretmana kakav je mezoterapija tela, a sve ovo određuju se prema tome koji problem želite da rešite. Nakon tretmana vrlo brzo se možete vratiti redovnim aktivnostima, a koža postaje zategnuta, mladalačka, bez masnih naslaga, poboljšane teksture i cirkulacije, a na ovaj način vrši se i detoksikacija organizma, podsticanje stvaranja elastina, kolagena i novog vezivnog tkiva. Kad je u pitanju mezoterapija celulita, ovom metodom se značajno smanjuju i mogućnosti za ponovni nastanak celulita!

Ipak, mezoterapija celulita nije tretman uz pomoć kojeg će odjednom nestati sav celulit, mada su rezultati vidljivi već i nakon prvog tretmana. Mezoterapija tela, pa i celulita, mora se ponavljati posle 7 i 14 dana, pa zatim i narednih nedelja. Otprilike je potrebno 4-12 tretmana, mada ovo zavisi od tipa, vrste i stadijuma celulita, kao i vašeg životnog stila.

Ukoliko želite da ubrzate postupak, mezoterapija tela može uspešno da se kombinuje (čak je i preporučljivo) i sa drugim tretmanima poput lipolizeotklanjanja celulita preoblikovanje tela Vela Shape III aparatom… Ove tretmane možete isprobati i zakazati u jednom od renomiranih kozmetičkih salona, među kojima je i Xenia Doctors centar.

Mezoterapija za celulit – iskustva pacijenata koji su probali ovaj tretman

Što se tiče tretmana kakav je mezoterapija za celulit, iskustva pacijentata su uglavnom pozitivna, pod uslovom da je tretman radio stručan i iskusan kozmetičar/lekar. S obzirom da na efikasnost tretmana prvenstveno utiče procena lekara o individualnom problemu pacijenta, te u skladu sa tim i izbor sastojaka, količina, mesta na kojima će koktel biti aplikovan kao i ukupan broj tretmana – najvažnije je da znate čijim se rukama prepuštate!

Takođe, kad se pomene mezoterapija za celulit, iskustva zavise i od same osetljivosti kože osobe, a ovaj tretman se ne preporučuje trudnicama, dojiljama, osobama koje imaju autoimune bolesti, dijabetes, kožne alergije,… Korisni saveti stručnjaka doprineće tome da eventualne modrice i otoci što pre nestanu, a prvog dana posle tretmana izbegavajte teretanu, bazene, saunu, agresivne preparate za tuširanje i sve druge proizvode koji mogu uticati na iritaciju kože.

Mezoterapija tela – cena

Kad je u pitanju mezoterapija tela, cena je faktor na osnovu kojeg većina odlučuje da li da se opredeli za takvu metodu uklanjanja celulita. Za tretman kakav je mezoterapija tela, cena zavisi od različitih faktora – veličine regije i problem koji se tretira, sadržaj i količina koktela, broj potrebnih tretmana i slično. Ipak, zbog efikasnosti metode kakva je mezoterapija tela, cena postaje manje značajna, pa je zato ovaj tretman izuzetno popularan u svetu! Ako do sada niste iskusili blagodeti ovog tretmana, krajnje je vreme da ga isprobate – pišite nam vaša iskustva!