BIOBRIDGE 2019 BEOGRAD

MEĐUNARODNI STRUČNI SKUP O PRIMENI PRP-A, PODMLAĐIVANJEM SOPSTVENOM PLAZMOM, UPOTREBOM MATIČNIH ĆELIJA I ADIPOCITA VODEĆIH PLASTIČNIH I REKONSTRUKTIVNIH HIRURGA, GINEKOLOGA, UROLOGA, DERMATOLOGA I DOKTORA ESTETSKE MEDICINE ODRŽAĆE SE KRAJEM NOVEMBRA U BEOGRADU.

 

Kompanija MSF Pharm je uvoznik i distributer vodeće švajcarske kompanije u bioregenerativnoj medicini RegenLab. Međunarodni stručni skup o primeni PRP-a sa posebnim akcentom na primenu adipocita u plastičnoj i rekonstruktivnoj hirurgiji, dermatologiji, estetskoj medicini i ginekologiji održaće se 29. i 30. novembra.

 

Skup pod nazivom „Biobridge Belgrade 2019“, inače mreža međunarodnih medicinskih konferencija, organizuje se prvi put u Beogradu i tom prilikom, biće predstavljen najnoviji RegenLab kit za primenu adipocita u kombinaciji sa PRP, pod nazivom RegenExtracell Adipocitys, dok će predavači biti vodeća imena iz ovih oblasti.

 

Autologna (sopstvena) mast koja se koristi u takozvanim procedurama „fat grafting“ (presađivanje masti), smatra se idealnim filerom jer je obilan izvor regenerativnih multipotentnih ćelija poput preadipocita, mezenhimskih matičnih ćelija i drugih koje su odgovorne za proliferaciju i diferencijaciju tkiva.

 

In-vitro studije su pokazale da su ove procedure bezbedne i efikasne, dok su in-vivo istraživanja potvrdila da kombinacija sopstvenih masti i PRP umanjuje resorpciju masti nakon transplantacije, optimizuje opstanak masnog tkiva, povećava proliferaciju ćelija i olakšava ubrizgavanje.

 

Tokom prvog dana BioBridge konferencije, 29. novembra u hotelu Hyatt  predavači će biti: Dr Radoš Đinović, Prof. Dr Aleksandar Ljubić, Dr Violeta Skorobać Ašanin, Dr Vladimir Stojiljković, Dr Marija Marinković i predavači iz inostranstva Dr Ksenija Šelih Martinec i Dr Agnieszka Nalewczynska.

 

Drugi dan, 30. novembra učesnici će imati priliku da se uživo upoznaju sa primenom ovih procedura na pacijentima, a obuka će biti održana u MediGroup Opštoj bolnici, koja će ovom prilikom biti domaćin skupa.

« Nazad
© Developed by CommerceLab