PRP tretman lica – kako krvna plazma utiče na podmlađivanje lica? Ostavite komentar

Usled određenih spoljašnjih uticaja kao i prirodnih faktora, naša koža gubi elastičnost, blistavost, volumen, postaje sve manje zategnuta i pojavljuju se bore, suvoća kože, pigmentacije i drugi znaci starenja. Iako koža sve pamti, ne mora sve biti vidljivo. Postoji 100% prirodno, brzo i sigurno rešenje ne samo za ove, već i mnoge druge probleme, a sve što je potrebno jeste da iskoristite prirodnu moć koju ima vaša krv odnosno krvna plazma! Ovaj tretman za podmladjivanje lica poznat je kao „vampirski“ ili PRP tretman lica, a evo o čemu je konkretno reč.

PRP – Platelet Rich Plasma što je u prevodu krvna plazma koja je bogata trombocitima, predstavlja tretman za podmladjivanje lica i drugih delova tela (vrata, dekoltea, šaka i slično) sopstvenom krvlju odnosno izdvojenom plazmom u čijem su sastavu različiti faktori rasta i matične ćelije zaslužne za brzu regeneraciju i obnavljanje ćelija kože, bez rizika po zdravlje pacijenata. PRP tretman lica je postao jedan od najpopularnijih estetskih tretmana na svetu, što i ne čudi s obzirom na brojne prednosti i benefite u odnosu na druge metode za podmladjivanje lica!

Budući da je reč o vašoj krvi, ne postoji bojazan od alergija i drugih komplikacija. Kada je u pitanju PRP tretman, iskustva govore u prilog tome da je ovo pouzdan, bezbedan, dugotrajan i brz način za rešenje problema poput bora na različitim delovima lica i tela, umornog lica, proširenih pora, opuštene kože, podočnjaka, loše teksture kože i tena, ožiljaka od bubuljica i akni, kao i drugih nepravilnosti na licu i telu. Efekti PRP terapije su gotovo odmah primetni, a jedino što nakon tretmana može da se pojavi je trenutno crvenilo kože i eventualno tačkaste modrice koje nestaju nakon par dana. Zato su, kada se pomene PRP tretman, iskustva pacijenata isključivo pozitivna!

Kako se i koliko često sprovodi PRP tretman za podmlađivanje lica?

RegenLab set za jednokratnu upotrebu namenjen je samo jednom pacijentu, a PRP tretman lica započinje tako što se prvo od pacijenta uzima mala količina krvi i odlaže se u sterilne, fabrički pripremljene epruvete sa gelom. One se stavljaju u aparat koji vrši centrifugiranje, nakon čega se pomoću gela krvna plazma sa trombocitima razdvaja od ostalih krvnih elemenata. Ovako izdvojena krvna plazma sadrži faktore rasta i matične ćelije koje pružaju sposobnost lečenja i regeneracije različitih delova tela i kože. Ona se metodom mezoterapije ubrizgava u željene regije i delove kože, čime se na potpuno prirodan način podstiče stvaranje novog kolagena, vraćanje elastičnosti, volumena i tonusa kože. Posebno je značajan efekat PRP terapije na podmladjivanje lica – koža postaje glatka, sjajna, mekana i baršunasta, a vaš izgled podmlađen, svež i odmoran!

Kad je u pitanju PRP tretman, iskustva su takva da je nakon jednog tretmana efekat primetan, ali za postizanje željenog izgleda kože i dugotrajnijeg efekta potrebno je uraditi oko 3 tretmana u razmaku od mesec dana, uz eventualno ponavljanje tretmana nakon 6 i 12 meseci.

Inače, RegenLab je vodeća svetska laboratorija regenerativne medicine iz Švajcarske, koja je razvila ovaj jedinstveni način za podmlađivanje kože sopstvenom krvnom plazmom, a s obzirom na sve blagodeti i svojstva koja ima naša krvna plazma – PRP tretman se ne koristi samo u estetske svrhe, već i u medicini radi otklanjanja ožiljaka, zaceljivanja rana i saniranja sportskih povreda.

Kome se i kada preporučuje PRP tretman lica?

PRP tretman lica može da se radi svim osobama koje su starije od 18 godina, a koje su dobrog opšteg zdravlja. Tretman traje ukupno oko 30-45 minuta u zavisnosti od tretirane regije, nije preterano bolan, a pacijentima se može dati anestetik u vidu kreme ili gela. Ne postoji period koji je potreban za oporavak, već se pacijenti odmah nakon terapije mogu vratiti na uobičajene svakodnevne aktivnosti.

Preporučuje se svim osobama koje žele da pospeše tonus kože, smanje bore i vrate blistav ten. Efekti nakon kompletnog tretmana su dugotrajni i potpuni, te kada postignete željeni izgled kože – nije potrebno često ponavljati postupak, već je PRP tretman dovoljno uraditi jednom godišnje odnosno kada za to imate potrebu.

Ne morate voditi računa o tome koje je doba godine, jer se može raditi bilo kada, a PRP je dobar čak i nakon agresivnih tretmana kao što su tretmani laserom, hemijski piling i slično kada se primenjuje kao maska radi brže stimulacije obnavljanja ćelija.

PRP tretman – cena

Kada se pomene PRP tretman, cena je ono što mnoge ljude zanima da bi uopšte razmotrili ovu metodu za podmladjivanje lica i drugih delova tela. Ipak, za 100% prirodan i bezbedan način podmlađivanja i regeneracije koji pruža PRP tretman, cena ne bi trebalo da bude odlučujuć faktor! Svakako, za PRP tretman cena zavisi od toga da li se radi samo ova tehnika ili se kombinuje sa drugim metodama podmlađivanja, koliko tretmana je potrebno da bi se postigao željeni izgled kože, kao i koliko regija želite da tretirate. Za više informacija, kontaktirajte Xenia Doctor’s centar!

Ostavite odgovor