Puderi sa zastitnim faktorom – zastita od sunca i savršeni make-up Leave a comment

Znamo da nam je zastita od sunca preko potrebna leti, ali retko ko o ovome brine kada dođu hladniji dani. Međutim, na licu je potrebno uvek imati zastitni faktor, jer je ono najviše izloženo spoljašnjim faktorima koji doprinose preranom starenju kože, hiperpigmentacijama i drugim štetnim posledicama. Dame koje žele da budu perfektno doterane ne moraju da biraju između zaštite i šminkanja, jer puderi sa zastitnim faktorom obezbeđuju savršeni make-up u svakoj prilici!

Tačno je da sunčevi zraci imaju pozitivna dejstva na kožu, poput uticaja na raspoloženje, podsticanje proizvodnje D vitamina, poboljšanje cirkulacije i slično, ali izlaganje suncu bez odgovarajuće kreme za sunčanje nije poželjno čak ni u zimskom periodu! Zastita od sunca nam je potrebna posebno na delovima tela koji nisu pokriveni odećom, poput lica i šaka, jer UVA i UVB zraci utiču na to da naša koža prerano ostari, odnosno da su na njoj uočljive bore i druga oštećenja, a takođe slabe naš imunitet, što može dovesti i do ozbiljnijih oboljenja kože.

Koža lica je tanja i osetljivija, sa više pora i lojnih žlezda od ostatka tela, pa bi adekvatna zastita od sunca, odnosno nanošenje kreme za sunčanje, trebalo da se podrazumeva čak i ukoliko nanosite šminku. Međutim, pozitivna stvar je u tome što postoji i dekorativna kozmetika koja sadrži zastitni faktor, kao što su višefunkcionalne kreme za lice sa zastitnim faktorom koje su u boji, kao i kompaktni puderi sa zastitnim faktorom.

 

Zastitni faktor u kozmetičkim preparatima

Verujemo da svi težimo tome da naša koža bude što duže mladolika i zdrava, te da su kreme za sunčanje obavezan deo dnevne rutine nege u letnjim danima i na plaži, ali ako nemate naviku da koristite preparate koji imaju zastitni faktor tokom hladnijih dana, kao i pre nego što nanesete šminku – za vas mogu biti idealne kreme za lice sa zastitnim faktorom koje će vam uz to obezbediti i toniranje tena, a takođe i puderi sa zastitnim faktorom mogu biti idealno rešenje, ukoliko više volite ovakve kozmetičke preparate.

Tonirane kreme za lice sa zastitnim faktorom i puderi koji sadrže visok zastitni faktor sačuvaće vas od štetnih posledica UVA i UVB zraka, a uz to ćete imati savršen make-up tokom dana. Na lice nanesite u tankom sloju neki od ovih preparata i zastita od sunca vam je zagarantovana!

 

Koji su to kozmetički preparati koji imaju visok zastitni faktor?

Jedan od brendova koji nudi preparate sa prirodnim fotoimunoprotektivnim sistemom jeste Heliocare, čiji proizvodi sadrže Fernblock aktivnu supstancu odnosno ekstrakt posebne vrste paprati koja je od davnina korišćena u svrhu lečenja zapaljenja kože, a predstavlja antioksidant, imunoprotektor, kao i antiage supstancu, jer utiče na usporavanje razgradnje kolagena i obnavljanje elastina.

Heliocare color cream gel SPF 50 predstavlja dnevni prirodni fotoimunoprotektivni kozmetički preparat visokog zaštitnog faktora sa regenerišućim i antioksidativnim dejstvom koji prekriva sve nepravilnosti i pogodan je za sve tipove kože, a može da se nađe u braon i svetloj nijansi.

Kad su u pitanju kompaktni puderi sa zastitnim faktorom, odaberite onaj koji je pogodan za vaš tip kože. Ukoliko imate masnu ili kombinovanu kožu, odgovaraće vam Heliocare Toniran nemasni kompaktni puder SPF 50, a takođe je dostupan u brown i light varijanti. S druge strane, ako je vaša koža normalna ili suva, koristite Heliocare kompaktni puder SPF 50 svetloj ili tamnoj nijansi koji će vam osigurati besprekoran ten i biti celodnevna zastita od sunca za vaše lice i vrat! Svi ovi preparati nanose se nekoliko puta u toku dana, a pogotovo pre izlaganja suncu.

Uz ovakve pudere i kreme za lice sa zastitnim faktorom nije potrebno da zarad lepote koža trpi oštećenja prouzrokovana UVA/UVB zracima, već naprotiv – obezbedićete savršen make-up koji će vas pri tom i zaštititi od nepovoljnog uticaja sunca.

Ostavite odgovor