Šminka sa SPF faktorom – i ulepšavanje i zaštita kože Leave a comment

Ukoliko je vaša koža lica problematična, a vi volite da se šminkate – najmanje što vam je potrebno jeste teška šminka koja će zatvoriti pore i napraviti vam još veći problem. Mešovita i masna koza lica zahtevaju posebnu pažnju čak i kada je šminka u pitanju, a tokom cele godine potrebno joj je obezbediti i zaštitu od sunca. Ako se pitate da li je sve to moguće obezbediti uz pomoć samo jednog proizvoda, nemojte se čuditi kad vam kažemo – DA, moguće je!

Sigurno se pitate kako negovati lice čija je koža masna ili mešovita, ujedno ga našminkati i pružiti koži adekvatnu zaštitu od sunca, a bez upotrebe gomile preparata koji će stvoriti debeli sloj i začepiti ionako već zapušene pore… Iako je ranije bilo nepojmljivo da postoji sminka sa SPF faktorom, sada je ovo i te kako prisutan slučaj. Fotoprotektivna sminka nekada je uključivala samo tonirane kreme sa zastitnim faktorom, ali su se od skoro na tržištu pojavili i puderi sa zastitnim faktorom i to, verovali ili ne, prilagođeni različitim tipovima kože.

Fotoprotektivna sminka doprinela je tome da sada više nije nezamislivo imati lepo našminkano lice nauštrb zaštite od sunca. Takođe, sastojci od kojih je napravljena ova sminka sa SPF faktorom su takvi da ujedno odgovaraju i na pitanje kako negovati lice čija je mešovita i masna koza bez dodatnog opterećenja slojevima različitih proizvoda sa različitim efektima. Dakle, „tri muve jednim udarcem” – fotoprotektivna sminka obezbeđuje negu, zaštitu od sunca i ulepšavanje lica, a uz to je podeljena prema tipovima kože!

 

Kako negovati lice i obezbediti mu zaštitu od sunca pomoću šminke?

 

Sminka sa SPF faktorom je takoreći izum IFC Cantabria labs kompanije koja je 2001.godine razvila posebnu liniju proizvoda Heliocare i Heliocare 360°, a koju čine proizvodi sa izuzetno visokim stepenom zaštite od sunca, bazirani ne samo na spoljnoj, već i unutrašnjoj zaštiti. Osim preparata za sunčanje, ovaj program čini i inovativna fotoprotektivna sminka – puderi sa zastitnim faktorom i tonirane kreme za zastitnim faktorom, prilagođene tipovima kože.

Osnovni sastojak svih ovih proizvoda je Fernblock® – ekstrakt paprati Polypodium leucotomus koji predstavlja aktivni sastojak korišćen u narodnoj medicini plemena južnoameričkih indijanaca prilikom lečenja upalnih procesa kože, ali i mnogi drugi sastojci koji obezbeđuju negu kože. Zato ove tonirane kreme i puderi sa zastitnim faktorom predstavljaju najbolji izbor za ulepšavanje lica, za bilo koje doba godine!

 

Koje tonirane kreme sa zaštitnim faktorom su za masnu i mešovitu kožu lica?

 

Kada su u pitanju tonirane kreme sa zastitnim faktorom, Heliocare 360° ima posebnu liniju proizvoda za problematičnu kožu, a čine je „gel oil free” formulacija, lagana „dry touch” tekstura i SPF 50+. Ove tonirane kreme pružaju koži lica antioksidativna i obnavljajuća dejstva, štite i ujednačavaju ten, prekrivaju nepravilnosti i pružaju prirodan i zdrav izgled kože lice bez dodatnog mašćenja. Oftamološki i dermatološki su testirane, a dostupne su u tri boje – PearlBeige i Bronze.

 

Ulepšavanje masne kože lica uz pomoć kompaktnih pudera

 

Kada je masna koza lica u pitanju, za šminkanje je potrebno koristiti one proizvode koji će obezbediti koži da „diše” odnosno one koji neće dodatno začepiti pore i time narušiti još više balans kože. U tu svrhu mogu da vam posluže nemasni tonirani kompaktni puderi sa zastitnim faktorom. Heliocare u svojoj kolekciji ima tonirani nemasni kompaktni puder sa SPF 50 u light i brown varijanti, a noviji u ponudi su Heliocare 360° tonirani cushion compact puderi sa zastitnim faktorom 50+ takođe u dve nijanse – Beige i Bronze.

Tonirani cushion compact puderi su dermatološki i oftamološki testirani, a predstavljaju fotoprotektivnu šminku lagane, fluidne i inovativne „cushion” formulacije koja je obogaćena Fernblock® i drugim aktivnim supstancama sa antioksidativnim i regenerišućim efektima. Ovako formulisani puderi su jednostavni za nanošenje, pružaju ujednačen ten, prekrivaju nepravilnosti na koži, čineći je mekom, blistavom i zaštićenom od spoljašnjih faktora.

Ipak, uzimajući u obzir štetno dejstvo sunčevih zraka – potrebno je izbegavati direktno izlaganje suncu, pogotovo kada je zračenje najjače, a savetuje se i upotreba zaštitne odeće, šešira i naočara za sunce. Uživajte bezbedno i sigurno u svakom danu!

Ostavite odgovor