Upomoć – pojavila se perut uz pojačano opadanje kose Ostavite komentar

Da jedna muka nikad ne dolazi sama znamo nažalost iz brojnih primera u životu, a ovo se odnosi i na “manje” probleme kao što je na primer nega kose. U neke od najvećih problema ovog tipa spadaju gubitak kose i pojava peruti, a za sve to postoje brojni uzroci i simptomi koje je potrebno na vreme prepoznati i delovati protiv njih odgovarajućom terapijom. Saznajte u nastavku zašto opadanje kose i perut idu ruku pod ruku i kakva nega kose vam je potrebna ako se suočavate sa ovim problemima!

Iako perut nije zdravstveno oboljenje već predstavlja estetski problem, svakako nije prijatno proći prstima kroz kosu, a nakon toga uočiti sitne bele ljuspice na odeći. Uz to, obično pojavu peruti prati i osećaj iritiranosti i svraba temena glave, pa se može desiti da se nesvesno i nekontrolisano češete, što (priznaćete) nije baš primereno. Neka istraživanja pokazuju da muškarci mnogo češće pate od ovog problema, mada nisu ni žene pošteđene. Takođe, muškarci sa osetljivim i iritiranim temenom često se suočavaju i sa pojačanim opadanjem kose. Bez obzira što ova dva problema nisu dokazano u uzročno-posledičnoj vezi, hormonske promene su te koje u oba slučaja izazivaju ove pojave i utiču na naž život i ponašanje.

Osobe koje pate od pojave peruti i gubitka kose mogu postati povučene i nesigurne odnosno imati nedostatak samopouzdanja, što utiče i na druge psihološke aspekte života. Međutim, iako se perut ne može da se izleči, jer i nije zdravstveni problem, ova pojava se uspešno može kontrolisati, a adekvatna nega kose vremenom će učiniti da perut nestane. Zato je najvažnije znati kako i zašto ona nastaje, a zatim pronaći odgovarajući sampon protiv peruti!

S druge strane, baš kao i pojava peruti, i pojačano opadanje kose kod muškaraca može biti izazvano različitim faktorima, a u oba slučaja od presudnog je značaja da nega kose bude prilagođena vašim specifičnim potrebama! Još jedna važna stvar je sledeća – najbolji efekat daće preventivno delovanje i na jedan i na drugi problem. A gde pronaći najbolji sampon protiv opadanja kose koji će ujedno biti i sampon protiv peruti? Odgovor je pred vama! Najnoviji Alpecin sampon – Alpecin Hybrid kofeinski šampon uz pomoć različitih aktivnih sastojaka deluje protiv suve peruti i sprečava gubitak kose, čineći je jakom, gustom i punom energije!

 

Zašto nastaje perut i kako odabrati najbolji šampon protiv peruti?

Verujemo da svi znaju kako ćelije naše kože prolaze kroz različite faze da bi na kraju izumrle, a na njihovo mesto došle nove. Isto to se dešava i sa ćelijama kože naše glave. Međutim, u nekim slučajevima može doći do poremećaja koji dovodi do stvaranja novih ćelija pre nego što stare izumru, te ovo dovodi do gomilanja mrtvih ćelija koje često prati i osetljivost, iritiranost temena i svrab. Ono što je bitno prepoznati jeste da li se radi o suvoj ili masnoj peruti, jer od toga zavisi i koji sampon protiv peruti će imati najbolji efekat na vaš problem.

Masna perut je žućkaste boje, lepljiva na dodir i ima izgled velike pahuljice. Suva perut je pak mala, fina bela ljuspica koja nije masna, a najčešće je posledica generalno suve kože usled čestih promena temperature, hladnoće, dehidriranosti… Osim ovih uzročnika, perut može da se javi i kada je nega kose i skalpa agresivna i neadekvatna, zatim usled stresa, neodgovarajuće ishrane, a tu su i nasledni faktor, gljivična infekcija i oboljenja kože poput ekcema, psorijaze i drugih, itd.

Često sve ovo može da prouzrokuje i pojačano opadanje kose, što zahteva pravovremeno reagovanje da ne bi došlo do većih problema. Sama pojava peruti ne zahteva odlazak kod dermatologa, ali ako se uz to javi i gubitak kose – najbolje je posavetovati se sa specijalistom i odmah početi sa tretmanom. Za početak potrebno je pronaći sampon za rast kose koji će ujedno biti i sampon protiv peruti! Novi Alpecin sampon za muškarce je upravo najbolji sampon protiv opadanja kose, suve peruti i iritiranog vlasišta koji postoji na našem tržištu.

 

Alpecin Hybrid kofeinski šampon za rast kose i hidrataciju temena glave

Kod muškaraca pojačano opadanje kose može da se poveže i sa povećanom fizičkom aktivnošću, kao i sa bilo kojom hormonskom promenom odnosno disbalansom, s obzirom da je koren dlake deo kome je potrebna veća količina energije. Ako se suočavate sa ovim problemom, a ujedno imate i suvu perut, upravo će hidrataciju osetljivog vlasišta i neophodnu energiju pružiti Alpecin Hybrid Caffeine sa dvostrukim efektom. Ovo je ne samo sampon za rast kose i sampon protiv peruti, već je novi Alpecin sampon ujedno najbolji sampon protiv opadanja kose koji će ujedno sprečiti iritaciju i svrab temena i učiniti da suva perut nestane!

Alpecin Hybrid sampon za rast kose i protiv peruti je bez etil alkohola, a u sebi sadrži:

  • biljni kompleks koji će kožu glave nahraniti lipidima i tako sprečiti svrab;
  • kofeinski kompleks koji pruža energiju korenu kose i uz svakodnevnu upotrebu sprečava njen gubitak;
  • pantenol i alantoin za umirenje i hidrataciju temena;
  • citrat i laktat koji obezbeđuju prirodno vlažeći efekat;
  • cink i niacin koji predstavljaju faktore rasta zdravog korena i jačanja kose!

 

Upravo ovako posebna kombinacija aktivnih sastojaka čini da se ovaj Alpecin sampon klasifikuje kao najbolji sampon protiv opadanja kose i suve peruti na našem tržištu, a da bi delovao – potrebno je svega 2 minuta kako bi korisni sastojci dospeli do folikula dlake. Takođe, najbolji efekat pruža u kombinaciji sa Alpecin losionom za kosu koji se ne ispira, a takođe sadrži kofeinski kompleks radi produžetka faze rasta kose čime se sprečava prevremeni gubitak kose, ubrzava njen rast i pospešuje struktura vlasi. Neka vaša kosa bude jaka, gusta i laka za oblikovanje uz Alpecin sampon po vašoj meri!

Ostavite odgovor