Vitamin C u službi lepote i zdravlja kože Ostavite komentar

Svi znamo koliko je vitamin C bitan za naše celokupno zdravlje, a da li znate da je on moćan antioksidans koji pruža neophodnu zaštitu kože od slobodnih radikala, podstiče proizvodnju i zaštitu kolagena, daje koži blistavost, deluje protiv fleka i mrlja na koži, izjednačava ten i sprečava nastanak bora odnosno utiče na podmlađivanje kože? Zato je vitamin C za lice jedan od glavnih sastojaka seruma i krema za podmladjivanje, a bilo bi poželjno da ovaj vitamin sadrži svaka hidratantna krema!

Vitamin C je sastojak najčešće prisutan u proizvodima za jačanje imuniteta, ali zbog svojih efekata po zdravlje i lepotu kože, postao je i jedan od najpopularnijih sastojaka krema za podmladjivanje. Takođe ga sadrži i hidratantna krema za lice sa dodatnim dejstvom koje obezbeđuje koži blistavost, svežinu i ujednačen ten, a vitamin c za lice trebalo bi uključiti u svoju redovnu negu ne samo iz razloga što pruža antiaging efekte, već i zato što je on veoma snažan antioksidans koji štiti kožu od slobodnih radikala i jača njenu barijernu ulogu.

Vitamin C ili u prirodnom obliku poznat kao askorbinska kiselina zapravo je molekul koji se lako rastvara u vodi, ali teško može kroz kožu da prodre u njene dublje slojeve. Međutim, kada se tehnologija koristi u službi lepote, onda se stvori nanotehnologija koja predstavlja pravu revoluciju u dermatologiji! Upravo ova tehnologija je zaslužna za sprovođenje aktivnih sastojaka (kao što je i vitamin c za lice) do dubljih slojeva kože, gde deluju na njeno obnavljanje. Jedna od inovacija je i genokozmetika koja je stvorila novu generaciju preparata radi delovanja na sam koren problema starenja kože. Tako hidratantna krema za podmladjivanje koja je stvorena uz pomoć genokozmetike cilja na najdublje slojeve kože u kojima se i dešavaju promene koje utiču na starenje i pojavu bora, te deluje protiv različitih uzročnika ovog problema.

Slobodni radikali koji se nalaze u vazduhu i utiču na prerano starenje kože mogu biti neutralisani pomoću krema za podmladjivanje i drugih proizvoda koje sadrže vitamin C za lice. On je i sastojak koji utiče na prirodnu proizvodnju i sintezu kolagena u ćelijama kože, a koji joj obezbeđuje zategnut i elastičan izgled odnosno održava njenu strukturu i odlaže pojavu znakova starenja poput bora, staračkih fleka, opuštenog i umornog lica,… Vitamin c za lice pomaže i kod suvoće kože, kao i kod njenih oštećenja i zato je dobro da odabrana hidratantna krema za lice i telo sadrži upravo ovaj vitamin! Pogodan je za sve tipove kože i svakodnevnu negu, a obezbeđuje sjaj, blistavost i dugovečno mladolik izgled. Osim krema za podmladjivanje, tu su i najbolji serumi za lice, kao i mleko za telo čiji je osnovni sastojak vitamin C.

Proizvodi sa vitaminom C za vrhunski tretman i negu kože lica i tela

Jedna od kompanija koja je prepoznala značaj vitamina C za kožu jeste Sesderma koja ima već preko 30 godina iskustva i pruža značajne inovacije u dermatologiji, poput pomenutih nanotehnologije i genokozmetike. Ovaj brend čiji je slogan „slušamo vašu kožu“ kreirao je kozmetičku liniju pod imenom C-Vit, a koja ima trostruke efekte po našu kožu:

  • antioksidacija i neutralisanje efekata slobodnih radikala,
  • blistavost, ujednačenje tena i uklanjanje prisutnih mrlja na koži i
  • smanjenje pojave bora.

Naravno, na početku svake priče o nezi jeste čišćenje lica. Čišćenje lica važno je da bi se sa površinskog sloja kože uklonili svi tragovi šminke i drugih nečistoća, a Sensyses cleanser classic je novi proizvod brenda Sesderma i služi za čišćenje lica svih tipova, pa i osetljive kože.
Nakon ovog koraka, nanose se najbolji serumi za lice koji sadrže znatno veću koncentraciju različitih aktivnih sastojaka za negu lica, a koža ih mnogo brže i lakše upija zbog lagane strukture. Kada je u pitanju kozmetička linija C-Vit, dostupni su sledeći najbolji serumi za lice za podmlađivanje i tretmane depigmentacije:

  • C-VIT lipozomalni serum za licekoji predstavlja bazni serum za lice sa stabilizovanim vitaminom C, sistemom za pojačano antioksidativno dejstvo koje pružaju ginko biloba, kvercetin i pterostilben, a sadrži i palmitol tripeptid-5, hijaluronsku kiselinu i ekstrakt duda, te je ovaj serum moćno sredstvo protiv starenja i za uklanjanje pigmentacija, kao i
  • C-VIT intenzivni serum za licesa 12% čistim vitaminom C za trenutni efekat sjajne kože, prilagođen svim tipovima, a služi i kao pomoćni proizvod za tretmane depigmentacije.

Zatim je na redu hidratantna krema za lice koju morate birati prema tipu kože. Ukoliko imate suvu kožu lica, C-VIT hidratantna krema za lica sa stabilizovanim vitaminom C i pomenutim sistemom za pojačanu antioksidaciju, uz palmitol tripeptid-5, ekstrakt slatke pomorandže i posvetljujuće pigmente delovaće najbolje protiv znakova starenja, dok je C-VIT Radiance baršunast fluid prilagođen kombinovanoj koži koji dodatno sadrži i pigmente za čišćenje lica.

Kada je u pitanju nega tela i zaštita kože, tu je C-VIT Radiance mleko za telo sa stabilizovanim vitaminom C, TRTX i hijaluronskom kiselinom. Ovo je lagana krema koja pruža blistavost, trenutni sjaj tena i obezbeđuje koži vitalnost.

Sve ove proizvode možete potražiti i poručiti online putem sajta – www.msfpharm.com!

Ostavite odgovor