Zaštita od sunca i tokom boravka u kući i van nje Leave a comment

Jeste da su kreme za sunčanje uglavnom namenjene boravku na otvorenom prostoru gde nam je zaštita od sunca svakako najpotrebnija tokom sunčanih dana, prevarili ste se ako ste mislili da vam u kućnim uslovima nije potreban zaštitni faktor. Pogotovo u uslovima povećanog boravka u kući usled pandemije korona virusa, mnogo više smo izloženi zračenju različitih uređaja, od čega je takođe potrebno zaštititi kožu – čak i bolje, jer tzv. plava svetlost prodire u najdublje slojeve kože i utiče na njeno oštećenje i prevremeno starenje. Osim topikalne, tu je i oralna zaštita od sunca koja pruža unutrašnje očuvanje ćelija kože!

Povećan broj sati boravka u kući usled pandemije korona virusa je mera koja je neophodna za suzbijanje zaraze ovim virusom, ali kako to utiče na druge aspekte našeg zdravlja? Verovatno niste mnogo razmišljali o tome koliko sada vremena provodite kraj računara, televizora, za mobilnim telefonima i tabletima surfujući internetom, a tu su i svi drugi kućni uređaji koji emituju zračenje i utiču na mentalno zdravlje, zdravlje naših očiju i drugih organa, pa takođe i kože. Ova veštačka radijacija predstavlja zapravo vidljivu plavu svetlost koja ima moć najdubljeg prodiranja u kožu čime joj oštećuje ćelije i na taj način ubrzava naše starenje.

Takođe, čak i u ovim karantinskim uslovima ponekad provodimo vreme na terasi ili u dvorištu i bar koliko-toliko uživamo u proleću. Tada se izlažemo sunčevim zracima koji, ukoliko ne koristimo adekvatan zaštitni faktor, mogu imati više štete nego koristi po naše zravlje! Iz tog razloga ne smemo zaboraviti da je zaštita od sunca neophodna čak i u kućnim uslovima.

U tu svrhu mogu vam poslužiti različiti preparati za sunčanje kao što su kreme za sunčanje koje imaju visok zaštitni faktor, ali postoji takođe i oralna zaštita od sunca. Ovakav vid očuvanja kože od fotostarenja obezbediće vam kapsule za zaštitu od sunca koje sadrže odgovarajuće antioksidanse, vitamine i minerale, a evo o čemu je konkretno reč!

 

Kako se sačuvati od radijacije tokom kućne izolacije?

Iako je nanošenje kreme za sunčanje uglavnom rezervisano za vreme kada izlazimo napolje i kada smo direktno izloženi uticaju sunčevih zraka, ipak – preparati za sunčanje neophodni su nam i u vremenu pojačane izloženosti različitim drugim vidovima zračenja kako bismo sprečili njihove negativne uticaje. Zato je najbolje odabrati one kreme za sunčanje koje imaju visok zaštitni faktor i deluju protiv širokog spektra zračenja. Pod ovim ne podrazumevamo samo poznate UVA i UVB zrake, već i IR – infracrvene i spektar vidljivih zraka, o čemu se ne govori mnogo, a najviše utiče na prevremeno starenje kože i njena oštećenja u dubljim slojevima.

Ono što je dokazano u mnogim istraživačkim podvizima jeste da Fernblock® ekstrakt iz paprati Polipodium Leucotomos pruža najbolju zaštitu kože od plave svetlosti i to tako što sprečava:

 

  •  izumiranje fibroblasta koji su zaduženi za mladolikost kože,
  • oksidativna dejstva koja oštećuju kožu i izazivaju starenje,
  • promene u mitohondrijama koje su glavni izvor energije ćelija,
  • pojavu tamnih fleka na koži usled delovanja na smanjenje proizvodnje melanina.

 

Polipodium Leucotomos je tropska paprat poreklom iz Srednje Amerike koja je po prelasku iz vodenog u zemljani svet razvila mehanizme samoodbrane i obnavljanja usled oštećenja izazvanih sunčevim zracima. Posebnom metodom esktrakcije iz ove biljke dobija se Fernblock® koji ima snažno zaštitno, antioksidativno i regenerativno dejstvo.

Sve ovo bilo je dovoljan razlog da Fernblock® postane glavni aktivni sastojak Heliocare linije koju čine sprejevi, kreme za sunčanje, kapsule za zaštitu od sunca, kao i fotoprotektivna šminka odnosno različiti preparati za sunčanje dobijeni iz laboratorije španske kompanije Cantabria Labs, čiji je ekskluzivni distributer firma MSF Pharm.

 

Zašto je važna unutrašnja odnosno oralna zaštita od sunca?

 

Osim radijacije kućnih aparata, lampi pod kojima čitamo i ekrana različitih uređaja u koje gledamo tokom dana, tu je i sunčeva svetlost tj. zračenje koje prodire čak i kroz prozore. S toga je kod kuće možda i potrebnije obezbediti kompletnu zaštitu organizma od svih vidova zračenja. I to ne samo spolja, već i iznutra! U tu svrhu služe različiti preparati za sunčanje koji deluju lokalno i oralno.

Ovo će 100% pouzdano i efikasno obezbediti Heliocare kapsule za zaštitu od sunca, što je dokazano i u kliničkoj studiji tokom koje su bila ispitivana dejstva Fernblock® ekstrakta. Naime, kod ljudi koji su koristili kapsule za zaštitu od sunca i zatim se izložili zračenju, primećeno je smanjenje stvaranja enzima koji uništava kolagen pod dejstvom vidljive i infrared svetlosti tj. njihov štetni uticaj na kožu se smanjio usled oralne zaštite od sunca!

Možete odabrati Heliocare Oral kapsule za zaštitu od sunca kojih u pakovanju ima 60 komada. Pije se jedna do dve kapsule dnevno, a osim ekstrakta paprati Polypodium Leucotomos sadrži i ekstrakt zelenog čaja i beta karoten. Tu je i jedinstvena kombinacija Fernblock® ekstrakta i vitamina D koji sadrže Heliocare Ultra D kapsule za unutrašnju zaštitu od sunca. U pakovanju je 30 kapsula čije je dejstvo pojačano vitaminima E i C, kao i luteinima i likopenima, a jedna kapsula dnevno dovoljna je da vam obezbedi antioksidativnu i imunološku zaštitu ćelija kože od oštećenja koja nastaju usled dejstva slobodnih radikala.

Prema tome, upotreba kapsula koje pružaju unutrašnju zaštitu organizma u kombinaciji sa odabranim kremama za sunčanje koje imaju visok zaštitni faktor za spoljašnju zaštitu kože pružiće vam najefikasniju pomoć protiv svih oblika zračenja i u kući i van nje! Odaberite najbolje za sebe i svoju porodicu – brinite o svom zdravlju na vreme.

Ostavite odgovor