Zašto je svakodnevna zaštita od sunca potrebna vašem licu i telu? Ostavite komentar

Rekli bismo da već skoro svaka ptica na grani zna za važnost upotrebe krema za suncanje, kako za lice tako i za telo. Ipak – teorija je jedno, a praksa drugo, te su određena istraživanja pokazala da većina ljudi i dalje u svoju negu ne uključuje mleko za suncanje niti je bilo kakva zastita od sunca za lice i telo prisutna čak ni tokom najtoplijih dana. Zato i dalje moramo da pričamo o tome koje su najbolje kreme za suncanje i zašto ih je važno koristiti čak i kada nema sunca!

Ženski pol još koliko-toliko tokom letnjih dana koristi mleko za suncanje, mada se ovo najčešće odnosi na vreme kada smo na plaži ili bazenu, dok će retko koji muškarac čak i tada namazati mleko za suncanje, osim ako ga majka/devojka/žena ne natera. Ovo zaista ne predstavlja ohrabrujući podatak, a nažalost – rak kože vreba na svakom ćošku i biva sve prisutniji među nama! Iz tog razloga, zastita od sunca trebalo bi da bude deo naše svakodnevne nege tokom cele godine, a ne samo leti.

Ne zavaravajte se da štetni sunčevi zraci neće proći kroz oblake, a isto tako – niste bezbedni ni kada ste kod kuće, ukoliko na svoje lice i telo ne naneste najbolje kreme za suncanje za vaš tip kože! Jer, postoji i onaj deo zračenja koji prolazi kroz prozore ugrožavajući izgled i zdravlje naše kože, a isto tako smo kod kuće okruženi i različitim uređajima koji emituju štetne zrake i time utiču na promene na koži (bez obzira da li se radi o bezazlenim pegama i borama ili pak nešto ozbiljnijim promenama poput onih na mladežima).

Prema tome, dragi svi – ako zaista želite da brinete o svom zdravlju i izgledu kože, u svoju svakodnevnu rutinu nege POD OBAVEZNO morate uvrstiti najbolje kreme za suncanje za lice i telo! To su one koje imaju visok zaštitni faktor (barem SPF 30, ali je poželjno SPF 50, pa i SPF 90), štite od svih vrsta zračenja (UVA, UVB, infrared i vidljivog dela spektra zračenja), a takođe je neophodno obratiti pažnju na to da li je odabrana krema za suncanje za lice i telo prilagođena vašem stanju i tipu kože. Heliocare 360 ° linija proizvoda obezbeđuje da zaštita od sunca bude sveobuhvatna, te će vam ovakav izbor krema za suncanje za lice i telo pružiti visoku fotoimunoprotekciju i kompletnu negu kože!

 

Topikalna zaštita od sunca za normalnu, kombinovanu i masnu kožu

Tačno je da nam je sunce potrebno za dobro raspoloženje, imunitet i proizvodnju vitamina D bez kojeg naši zubi i kosti ne bi bili jaki i zdravi, ali je isto tako tačno da moramo biti oprezni kada je izlaganje sunčevim zracima u pitanju. Ukoliko ne obraćamo pažnju na to da zastita od sunca za lice i telo bude adekvatna, rizikujemo da naša koža izgubi sjaj, elastičnost i volumen odnosno prerano ostari, te da nam se stvore bore, pigmentacije, pegice i slične promene.

Iz svih ovih razloga neophodno je da krema za suncanje za lice i telo bude naš svakodnevni saveznik u nezi, jer samo tako ćemo biti bezbedni gde god da se nalazimo! Kada je u pitanju linija Heliocare 360°, u njoj ćete pronaći najbolje kreme za suncanje koje imaju SPF 50+, a prilagođene su različitim potrebama i tipovima kože. Svim tipovima kože odgovaraju npr. Heliocare 360° Airgel i Heliocare 360° fluid krem – obe imaju inovatnivnu teksturu i pružaju visoku fotoimunoprotekciju s obzirom na jedinstvenu kombinaciju filtera i BioShield sistema, kao i Fernblock®FC koji obezbeđuju veliki stepen antioksidativne zaštite od svih vrsta zračenja (UVA, UVB, IR-A i HEVIS vidljivog dela spektra) i na taj način sprečavaju foto-oštećenja kože.

Posebno pogodan za normalnu, mešovitu i masnu kožu je Heliocare 360° gel oil-free krema koja će vašu kožu učiniti glatkom, mekom i bez masnog sjaja. Nekomedogena, bez alkohola i parabena, dermatološki i oftamološki testirana ova krema za suncanje ima sve karakteristike kao i prethodno pomenute kreme, a naročito se preporučuje za upotrebu u toplim klimatskim područjima gde je visok stepen vlažnosti.

 

Zaštita od sunca za lice i telo namenjena dečijoj i koži koja je osetljiva

Naši mališani su nam najveće blago i zato ih od najranijih dana treba posebno čuvati od sunca i njegovog štetnog dejstva! Znate već da koža sve pamti, prema tome – nemojte da vaša deca kasnije ispaštaju usled neadekvatne nege… Kompanija Cantabria Labs kreirala je posebnu liniju proizvoda namenjenih za negu nežne i osetljive dečije kože, a među njima su:

 

  • Heliocare 360° Pediatrics Mineral fluid SPF 50+ – vodootporna krema za suncanje za lice i telo sa galenskom formulacijom pogodna je i za kožu sklonu atopiji, pruža veoma visoku fotoimunoprotekciju koja je bazirana na 100% mineralnim filterima radi kompletne zaštite od sunca, a obezbeđuje snažne antioksidativne efekte, te oporavlja kožu od neželjenih uticaja sunčevog zračenja, pružajući joj mekoću i baršunast osećaj;
  • Heliocare 360° Pediatrics losion za decu SPF 50 – hipoalergijski, vodootporan i lagane teksture, lako se nanosi, a osim antioksidanasa i drugih aktivnih sastojaka koji pružaju sveobuhvatnu i visoku zaštitu od sunca, sadrži i arganin koji obezbeđuje idealnu hidrataciju kože koja je osetljiva i nežna;
  • Heliocare 360° Mineral Tolerance Fluid SPF 50 – nekomedogena, vodootporna, sa 100% mineralnim filterima, hipoalergijska, bez parfema, parabena i hemijskih filtera, ova ultra fluidna krema obezbeđuje ujednačeno nanošenje i brzo upijanje;
  • Heliocare 360° sprej za decu 50+ – transparentni vodootporan i hipoalergijski fotoprotektivni sprej jednostavan je za nanošenje, obogaćen Fernblock® FC i drugim aktivnim supstancama za oporavak kože i širok stepen zaštite od svih vrsta zračenja.

 

Kada su u pitanju najbolje kreme za suncanje, možemo pouzdano reći da čak ni one nemaju celodnevni efekat, te ih je potrebno nanositi često (naročito nakon plivanja i znojenja) i uvek barem 20-ak minuta pre nego što planirate izlaganje suncu. Uživajte u letnjim danima, ali neka bezbednost i zdravlje budu uvek na prvom mestu!

 

Autor teksta: Biljana Radojčić

Ostavite odgovor