Tretmani za lice prilagođeni vašem tipu kože Leave a comment

Zagađenje vazduha, smog, zračenje sunca, vetar, prašina, duvanski dim, šminka i mnoge druge supstance utiču na izgled i stanje naše kože, iako mi toga možda nismo ni svesni. Za poboljšanje funkcija i zdravlja kože, a time i nas samih, osim svakodnevnog negovanja poželjno je u rutinu uključiti i najbolji tretman za lice u zavisnosti od vašeg tipa kože. Profesionalni tretmani lica učiniće da se koži vrati blistavost i mladolik izgled, a tretmani za lice takođe su korisni i iz razloga što obezbeđuju da koža bolje upija sastojke iz preparata za negu, a time nas kvalitetnije štiti od spoljašnjih uticaja!

Možda do sada niste shvatili suviše ozbiljno štetnost spoljašnjih faktora na izgled i stanje vaše kože, ali s godinama ovi uticaji su sve jači i izraženiji, te je njihovo dejstvo vidljivije. Na ovo posebno utiče i to što funkcije naše kože vremenom slabe, jer se smanjuje proizvodnja elastina i kolagena. Oni su zaduženi za zategnutost, elastičnost i jedrinu naše koža, pa ako je ne negujete na adekvatan način – koža može biti suva i dehidrirata ili pak masna, sa aknama i bubuljicama, prevremenim borama i finim linijama, različitim pigmentacijama i sličnim nepravilnostima.

Znate li koji je vaš tip kože i vodite li računa o tome da proizvodi za njenu negu, a posebno tretmani za lice, budu usklađeni sa tim? Ako ste od onih osoba koje su upoznate sa osnovama pravilne nege lica i tela, sigurno obraćate pažnju na ove stvari i znate koji je najbolji tretman za lice prilagođen vašoj koži. Verujemo da svakodnevno sprovodite čišćenje lice i nakon toga nanosite kremu u skladu sa vašim tipom kože. Kada su u pitanju kućni tretmani lica, poneko koristi i tonik za lice, serume i antirid kreme za područje oko očiju, a ovi tretmani za lice mogu uključivati i piling i nanošenje maske za lice nekoliko puta mesečno. Ipak, sve ovo nije dovoljno!

Čak i nakon što uradite sve korake koji podrazumevaju svakodnevnu negu, na licu ostaju miteseri, masnoće, tragovi šminke i druge nečistoće koje je moguće ukloniti samo pomoću određenih profesionalnih preparata. Oni čine sastavni deo različitih kozmetičkih procedura kao što su tretmani lica, a najbolji tretman za lice je onaj koji je usklađen sa vašim tipom kože. Stručne i iskusne osobe koje sprovode ove tretmane znaće nakon pregleda kože da vam preporuče koji su tretmani lica pogodni za vas, pa i koje proizvode je najbolje da koristite kada su kućni tretmani za lice u pitanju.

 

Šta je i koliko često se sprovode klasični tj. higijenski tretmani lica?

 

Kada posetite neki od kozmetičkih centara, svakako očekujete da dobijete najbolji tretman za lice i već odmah primetite efekte. Oni mogu biti različiti, a sve zavisi i od toga koji tretmani lica su pogodni za vaše stanje i tip kože. Kada su u pitanju klasični tretmani lica, oni utiču na to da vaša koža ponovo zablista i postane meka i glatka, bez nepravilnosti! Ovakvi tretmani za lice učiniće da se sa kože uklone ostaci šminke, nagomilane mrtve ćelije, višak lipida, fleke i druge nečistoće, a nakon toga koža je spremna da upije i iskoristi sve korisne sastojke iz preparata za negu. Zato ovi tretmani lica treba da se ponavljaju jednom mesečno, odnosno učestalost tretmana zavisi od toga kakva je vaša koža. A koji je zapravo najbolji tretman za lice za vas?

Higijenski tretmani za lice mogu se prilagoditi svim tipovima kože, te tako u Xenia Doctor’s Centru postoje klasični tretmani lica:

 

  • za suvu i osetljivu kožu,
  • za masnu i mešovitu kožu,
  • citratni tretman prilagođen svim tipovima kože,
  • tretman za fotooštećenu i kožu sa pigmentacijama i
  • anti-age tretman uz masažu lica.

 

Svaki od ovih tretmana uključuje različite postupke radi dubinskog čišćenja lica koje se sprovodi procesom komedoekspresije, samo su proizvodi koji se koriste tokom procedure prilagođeni tipu i stanju kože. Samo takav tretman može biti najbolji tretman za lice za vašu kožu! Na ovaj način se ne vrši samo čišćenje lica, već i hidratacija kože, poboljšava se mikrocirkulacija, podstiče proizvodnja novog kolagena i elastina, te postiže obnavljanje i podmlađivanje kože.

 

Koje sve korake je potrebno izvršiti za najbolji tretman za lice?

 

Na prvom mestu, radi se čišćenje kože tj. lice se umiva i tonizira preparatima koji ne sadrže sapun, da bi se održala prirodna pH vrednost kože, a ujedno uklonile sve nečistoće. Zatim se hemijskim, mehaničkim ili enzimskim pilingom lica uklanja sloj mrtvih ćelija, a u ovu svrhu najbolje je da se koriste poznati i kvalitetni brendovi kakvi su Neostrata i Exuviance. Nakon toga se, ukoliko je potrebno, vrši parenje lica vapozonom radi otvaranja pora, a ovaj korak pogodan je čak i za osobe čija je koža osetljiva na toplotu.

Tada sledi proces komedoekspresije odnosno dubinskog čišćenja lica radi uklanjanja komedona iz lojnih žlezda, čime se poboljšava zdravlje i nega kože. Ovako očišćene pore upiće hranljive sastojke iz preparata koji se naposletku nanose na lice – maska, serum i krema prilagođena tipu vaše kože, uz masažu lica i savet koji je najbolji tretman za lice i proizvodi za kućnu negu. Ceo tretman traje oko sat i po vremena.

 

Higijenski tretman lica – cena

Kada se pomene klasičan tretman lica, cena se formira u zavisnosti od nekoliko faktora. Tu su preparati i kvalitet proizvoda koji se koriste prilikom tretmana; zatim na cenu utiče i stručnost i iskustvo osobe koja vrši proceduru, kao i prepoznatljivost kozmetičkog salona. Ipak, kada razmislite o efektima i prednostima koje pruža ovaj tretman lica, cena ne treba da utiče na vašu odluku! Birajte kvalitet, prepustite se čarima profesionalnih tretmana i nećete zažaliti ni za jedan dinar koji ste uložili u vaš izgled i zdravlje!

Ostavite odgovor