7 saveta za zdravlje kože koje svako treba da zna

7 saveta za zdravlje kože koje svako treba da zna

Koža je najveći organ ljudskog tela i zahteva posebnu negu kako bi ostala zdrava i sjajna. Tokom godina, izloženost sunčevoj svetlosti, zagađenje i stres mogu dovesti do oštećenja kože. Međutim, postoji nekoliko jednostavnih saveta koje možete primeniti da biste sačuvali zdravlje kože. U ovom članku, izneli smo sedam saveta za zdravlje kože koje svako treba da zna.

1. Nosite kremu za sunčanje:

Izlaganje suncu može dovesti do oštećenja kože, ubrzati proces starenja i čak uzrokovati karcinom kože. Stoga je važno da svaki put kada idete napolje, naročito u toku sunčanih dana, nanesete kremu za sunčanje. Birajte kreme sa faktorom zaštite od sunca (SPF) 30 ili više i nanesite ih 20-30 minuta pre izlaganja suncu. Takođe, ne zaboravite da ponovo nanesete kremu za sunčanje nakon plivanja ili znojenja.

2. Jedite bademe:

Bademi su bogati vitaminom E, koji je važan za zdravlje kože jer pomaže u zaštiti od oštećenja kože od UV zračenja. Takođe, bademi su bogati zdravim mastima i vlaknima, što pomaže u održavanju zdravlja kože.

3. Izbegavajte preterane aktivnosti:

Preterano vežbanje može dovesti do oštećenja kože. Na primer, treniranje na otvorenom tokom sunčanih dana bez kreme za sunčanje može dovesti do opekotina od sunca i drugih oštećenja kože. Stoga je važno da izbegavate preterane aktivnosti ili da se zaštitite od sunca kada ste napolju.

4. Unosite više tečnosti:

Voda je važna za hidrataciju kože. Nedovoljan unos vode može dovesti do suve kože, što može izazvati svrab, iritaciju i ljuštenje kože. Stoga je važno da pijete dovoljno vode tokom dana kako biste održali hidrataciju kože.

5. Više spavajte:

Nedostatak sna može dovesti do oštećenja kože i ubrzati proces starenja. Tokom spavanja, koža se obnavlja i oporavlja od dnevnog stresa. Stoga je važno da spavate najmanje 7-8 sati dnevno kako biste održali zdravu kožu.

6. Ne preterujte sa pilingom:

Piling je proces uklanjanja mrtvih ćelija kože kako bi se otkrila nova, sjajna koža ispod nje. Međutim, preterano korišćenje pilinga može dovesti do oštećenja kože, što može izazvati iritaciju, suvu kožu i čak izazvati upalu kože.

Piling se preporučuje jednom ili dva puta nedeljno, u zavisnosti od tipa kože i proizvoda koji se koriste. Ako prečesto koristite proizvode za piling ili agresivne sastojke, poput abrazivnih čestica ili kiselina, to može izazvati iritaciju kože i dovesti do gubitka vlažnosti.

Kod odabira proizvoda za piling, birajte one koji su namenjeni vašem tipu kože i koji ne sadrže oštre sastojke koji mogu oštetiti kožu.

7. Koristite Heliocare®

Heliocare® je brend preparata za zaštitu kože od sunca, koji se sastoje od suplemenata i kozmetičkih proizvoda. Heliocare® proizvodi sadrže Fernblock® tehnologiju, koja je razvijena na osnovu ekstrakta polypodium leucotomos biljke, koja se tradicionalno koristi u medicini u tropskim regionima.

Ova tehnologija štiti kožu od oštećenja uzrokovanih UV zračenjem i drugim slobodnim radikalima koji nastaju usled izloženosti sunčevim zracima. Heliocare® proizvodi su dostupni u obliku krema za zaštitu od sunca, dodataka ishrani, gela za umivanje lica i drugih kozmetičkih proizvoda.

Heliocare® proizvodi se preporučuju za osobe sa osetljivom kožom, sklonošću alergijskim reakcijama, kao i za one koji žele da se zaštite od negativnih efekata sunčevog zračenja. Heliocare® proizvodi su obično dostupni u apotekama i prodavnicama kozmetike, a najbolje ih je koristiti u kombinaciji sa drugim metodama zaštite od sunca, poput nošenja zaštitne odeće i boravka u hladu tokom najtoplijeg dela dana.