Zašto treba da uključite vitamin C u svoju svakodnevnu negu kože

Vitamin C nije samo najvažniji faktor koji doprinosi zdravlju našeg imuniteta. Poslednjih godina sve više žena otkriva i njegovo povoljno anti-age dejstvo kroz upotrebu brojnih kozmetičkih proizvoda. Ovaj vitamin je tu da hrani našu kožu, da joj donese elastičnost i ukloni tragove starenja sa kože.

Upravo zato je trenutno jedan od najpoželjnijih sastojaka krema, seruma i maski za podmlađivanje lica. Osim što pomaže u zatezanju kože, vitamin C je tu i da očisti i hidrira kožu. Za sve one žene koje se bore sa nepravilnostima na koži, poput bubuljica, crvenila i fleka na licu, preparati sa ovim vitaminom mogu biti spas.

U nastavku ovog bloga vam donosimo sve važne informacije koje treba da imate pre nego što se odlučite za kupovinu kozmetičkog proizvoda koji u svom sastavu ima vitamin C. Nakon što ih pročitate sigurni smo da ćete iskoristiti sve pozitivne efekte ovog vitamina u potpunosti.

6 najvažnijih načina na koji vitamin C deluje na kožu

Posvetljava kožu

Ovaj važni vitamin, za negu naše kože, deluje na nju tako što redukuje staračke pege i hiper-pigmentaciju. Kozmetika koja sadrži ovaj vitamin kao aktivni sastojak, pomaže u zaustavljanju ovih negativnih pojava na koži.

Vremenom, kada se koristi određeni vremenski period, kozmetika sa vitaminom C će uticati i na posvetljivanje kože. Koža će postati svetlija na mestima gde postoje fleke uzrokovane hiper-pigmentacijom, bez promene vašeg osnovnog tona tena.

Ovaj vitamin ima i antiinflamatorna i anti-age dejsta, što ga čini dodatno korisnim za korišćenje u određenim godinama. Pored toga, vitamin C inhibira i enzime koji su odgovorni za proizvodnju melanina.

Učvršćuje kožu

Za mladolik izgled kože je najvažnija da ona što duže održi elastičnost na najvišem nivou. Upravo u tome vam može pomoći vitamin C. Kako se proizvodnja kolagena u koži smanjuje vremenom, kao deo prirodnog procesa starenja, tako je i pojava bora i opuštene kože sve vidljivija.

Jedan od najboljih efekata koji serum sa vitaminom C ima je upravo pospešivanje proizvodnje kolagena. Pored toga, upotrebom jednog ovakvog seruma lakše ćete očuvati čvrstinu kože i održati njen volumen. Serumi su nezamenljiv korak u nezi kože, jer donose dubinski i dugotrajan efekat.

Smanjuje crvenilo

Ukoliko je ovo i vaš problem, onda ga možete rešiti upotrebom preparata sa visokim sadržajem vitamina C. Serumi sa ovim vitaminom mogu da budu odlično rešenje za kožu sklonu crvenilu.

Već smo pomenuli da kozmetika, koja sadrži ovaj vitamin, ima antiupalno dejstvo. Stoga, ako je vaša koža sklona upalama i crvenilu, onda bi trebalo da proverite kakav uticaj vitamin C može imati na nju. Sigurni smo da ćete biti prijatno iznenađeni, a vaša koža meka i glatka.

Hidrira kožu

Kako vitamin C unutar kože sprečava gubitak vode, onda je on idealan sastojak svih hidrirajućih krema ili gelova. Koristeći takve preparate pružićete koži duboku hidriranost koja će potrajati duže, upravo zahvaljujući ovom važnom vitaminu.

Poznato je da samo dobro hidrirana koža donosi blistav i svež izgled licu, zbog čega je preporučljivo da u svojoj nezi koristite kreme i serume za duboku hidrataciju. Ovo se odnosi na sve uzraste, jer je dobra hidratacija svima podjednako važna ukoliko žele dobar ten.

Zaštita kože od štetnih UV zraka

S obzirom na to da je vitamin C jak antioksidans, što znači da ima sposobnost sprečavanja oksidativnog stresa u ćelijama, on je jako važan faktor u borbi protiv starenja. On pomaže i u regeneraciji drugih antioksidanasa, poput vitamina E, pa onda zajedno štite organizam od oksidativnog stresa.

Kako je jedna od njegovih funkcija da neutrališe slobodne radikale, zbog kojih su oštećena na koži od sunca i UV zraka vidljivija, možemo ga smatrati najboljim saveznikom koji će nam pomoći da do oštećenja kože ne dođe.

Za dodatnu zaštitu kože spolja, koristite Heliocare preparate sa visokim faktorom. Ali, ako smatrate da vam ni taj nivo zaštite ne pruža dovoljno, onda mu možete dodatno doprineti korišćenjem Heliocare Oral kapsula. One dodatno štite kožu, ali iznutra, jačanjem njenih ćelija i ishranom kože mikronutrijentima.

Čini jačim prirodni odbrambeni sistem kože

Mehanizam zaštite kože od štetnih uticaja u našoj životnoj okolini isti je kao i kada ovaj vitamin štiti kožu od sunca i UV zraka. Korišćenjem kozmetičkih proizvoda, koji sadrže vitamin C u sebi, zaštitićete kožu od zagađenog vazduha ili isušivanja usled izlaganja jakom vetru. Vitamin C to radi tako što inhibira negativan uticaj slobodnih radikala, pretvarajući ih u stabilne molekule koji održavaju ćelije zdravim.

Kako izvući maksimum iz upotrebe preparata sa vitaminom C

Postoji nekoliko ključnih pravila kojih treba da se držite kada upotrebljavate vitamin C u nezi kože.

  1. Obavezno nanosite preparate na očišćenu kožu, kako bi imali što bolji efekat i kako bi se vitamin našao duboko u porama i dubljim slojevima kože. Jedan od koraka u pripremi kože može biti i upotreba Neostrata Renewal blaznica, koje nežno eksfoliraju kožu,
  2. Kreme i serume sa ovim vitaminom možete nanositi i ujutru i uveče. Ako želite da iskoristite sva odbrambena dejstva vitamina C, onda je dobro da ga koristite i tokom dana, ali i uveče pre spavanja,
  3. Ako koristite vitamin C tokom toplijih dana, kada je sunčeva svetlost jača, obavezno stavite preko kremu sa visokim SPF faktorom, kako bi dodatno zaštitili kožu. Istraživanja pokazuju da vitamin C može dodatno da poveća efikasnost SPF kreme, pa ih je dobro koristiti zajedno,
  4. Za najefikasniji tretman kože vitaminom C, koristite ampule sa visokom koncentracijom ovog vitamina. One će vašoj koži doneti zdrav izgled i povratiti njen nekadašnji sjaj. Naša preporuka je da izaberete Sesderma ampule sa vitaminom C.

Uvek je pravo vreme za kvalitetnu negu

Nikad nije previše rano da krenete pravilno da negujete vašu kožu. Šta više, kožu i njenu jedrost treba čuvati baš onda kada ona najbolje izgleda, a to je u dvadesetim godinama. Tada možete krenuti sa blagim kremama koje sadrže ovaj vitamin, dok dame u tridesetim i četrdesetim mogu u svoju negu da uključe serume i ampule, za efikasnije rezultate.

Kako je neko jednom rekao „Priroda nam je darovala lice koje imamo u dvadesetim godinama, a na nama je da zaslužimo lice koje ćemo imati u pedestim.“ Zato je nega kože važan deo brige o našem opštem zdravlju i ako već do sada niste razmišljali o pravilnoj nezi- sada je pravo vreme za to.

Na našem sajtu možete pronaći najkvalitetniju kozmetiku za sve tipove kože, a ako vas interesuju akcijske cene, obavezno pratite naš njuzleter i očekujte popuste.

U našoj ponudi imamo i dva nova proizvoda brenda Neostrata, koji zavređuju vašu pažnju. Prvi je hidratantna noćna krema bez ulja- Neostrata Skin Active, a drugi je noćni serum, Neostrata Potent Retinol Complex.