Kakva zastita od sunca je dobra za masnu i mešovitu kožu? Leave a comment

Možda mislite da vašoj masnoj ili mešovitoj koži neće prijati često nanošenje krema za suncanje za lice, ali ne zaboravite da je i njoj neophodna zastita od sunca! Ovo važi ne samo za lice, već i za telo i zato krema za suncanje za lice, pa tako i kreme za suncanje koje ćete koristiti za telo, osim što treba da sadrže visok zaštitni faktor – neophodno je da imaju i sastojke prilagođene vašem tipu kože, kako biste joj obezbedile adekvatnu negu i sačuvale je od eventualni štetnih posledica sunčevih zraka!

Bez obzira na to kakav tip kože imate, potrebna vam je adekvatna zastita od sunca, pogotovo u letnjem periodu kada je intenzitet zračenja mnogo veći i time opasniji po naše zdravlje! Zato bi odabrani proizvodi za negu i zaštitu trebalo svakako da sadrže određeni (po mogućstvu što veći) zaštitni faktor, bilo da li se radi o dnevnim ili noćnim kremama ili su to kreme za suncanje. Međutim, osobe koje imaju masnu i mešovitu kožu često znaju da izbegavaju korišćenje svakodnevnih krema, pa tako i krema za suncanje za lice, zbog pogrešnog shvatanja da takvom tipu kože nije potrebna dodatna nega u vidu proizvoda za hidrataciju. Kao što smo rekli – ovo je zabluda, jer je i masnoj i mešovitoj koži neophodna celodnevna nega i zastita od sunca, ali u vidu preparata koji su namenjeni posebno za ovaj tip. Pa, koje su to najbolje kreme za suncanje za masnu i mešovitu kožu?

Budući da je masna i mešovita koža sklona pojavi proširenih pora, bubuljica i akni i sjajna je na izgled usled prekomernog lučenja sebuma, najbolje kreme za suncanje su one koje, osim što obezbeđuju visok zaštitni faktor, sadrže i sastojke koji će je matirati, te sprečiti njeno dodatno mašćenje, a time i nastanak ožiljaka i fleka od akni i bubuljica. Takođe, najbolje kreme za suncanje za masnu i mešovitu kožu treba da budu lagane, brzo-apsorbujuće i bez uljanih dodataka, a ovo se posebno odnosi na odabir krema za suncanje za lice.
Koje su kreme za suncanje posebno namenjene za masnu i mešovitu kožu?

Kada se pominje zastita od sunca, generalno se više forsira i obraća pažnja na zaštitni faktor nego na sastojke i tip kože za koji su namenjene određene kreme za suncanje. Ovo i nije toliko bitno ukoliko je vaša koža normalna, te joj pogoduje skoro svaka uobičajena krema za suncanje za lice i telo. Međutim, šta kada je vaša koža masna i mešovita i ne trpi dodatno opretećenje teškim i masnim formulama kojima su skloni različiti proizvođači preparata namenjenih za sunčanje odnosno koji imaju odgovarajući zaštitni faktor?!

Upravo o tome je mislila kompanija Cantabria Labs (IFC) kada je stvorila Heliocare liniju proizvoda za zaštitu od sunca koje imaju veoma visok zaštitni faktor, te ujedno predstavljaju i najbolje kreme za suncanje za masnu i mešovitu kožu. Među njima su:

  • Heliocare ultra gel SPF 90 namenjen za normalnu i mešovitu kožu. Ovo je prirodni gel sa zaštitnom ulogom i izrazitom fotoimunoprotekcijom koji sadrži Fernblock antioksidanse i aktivne sastojke. Tako ne samo da je obezbeđena zastita od sunca odnosno od UVA/UVB zračenja, već je omogućeno i obnavljanje ćelija masne kože i kože koja je sklona stvaranju bubuljica i akni;
  • Heliocare gel SPF 50 sa antioksidansima i supstancama koje aktiviraju obnavljanje i zaštitu normalne, masne i mešovite kože, te obezbeđuje visoku fotoimunoprotekciju i efikasnu zaštitu od UVA/UVB zračenja;
  • Heliocare 360˚ gel oil-free SPF 50 zastita od sunca je proizvod jedinstvene nemasne formule sa visokom fotoimunoprotekcijom, kao i jedinstvenom kombinacijom filtera i BioShield sistema koji pružaju visok zaštitni faktor i zaštitu ne samo od UVA i UVB, već i od vidljivog spektra i infrared zračenja (IR-A), s obzirom da sadrži Fernblock®FC. Posebno je namenjen za normalnu, masnu i mešovitu kožu i upotrebu u toplim klimatskim uslovima gde postoji visoka vlažnost, a pruža efikasnu antioksidantnu zaštitu kože bez efekta sijanja, mekoću, glatkoću i sprečava foto-oštećenja. Ne sadrži alkohol niti paraben, nije komedogen, a oftamološki i dermatološki je testiran.

Osim krema za suncanje za lice i telo koje su posebno namenjene za ovaj specifičan tip kože, tu su i druge Heliocare 360˚ kreme za suncanje koje su meke, transparentne i pogodne za sve tipove kože. Jedinstvenim ih čini inovativna, visoka fotoimunoprotektivna tekstura i kompletna zastita od sunca odnosno zaštitni faktor 50+ koji pruža zaštitu od UVA, UVB, IR-A i vidljivog dela spektra sunčevog zračenja. Ovo je obezbeđeno jedinstvenom kombinacijom filtera i BioShield sistema koja je obogaćena Fernblock® FC, moćnim antioksidansom koji pruža zaštitu i sprečava foto-oštećenja kože, a takođe obezbeđuje i oporavak kože nakon oštećenja prouzrokovanih štetnim dejstvom sunca.

Tu je Heliocare 360˚ airgel SPF 50+ zastita od sunca sa naprednom airgel teksturom, zatim Heliocare 360˚ fluid krem SPF 50+ zastita od sunca koja ima inovativnu ultra laganu fluidno-kremastu strukturu, nije komedogena, ne sadrži paraben i alkohol i dermatološki i oftamološki je testirana, kao i Heliocare 360˚ mineral SPF 50+ zastita od sunca sa 100% mineralnom fluidnom formulacijom koja je vodootporna, brzo se i ravnomerno nanosi i upija i pruža mat efekat. Ova jedinstvena kombinacija uz mineralne i odsustvo hemijskih filtera predstavlja idealno rešenje za sve tipove, pa i one koji imaju osetljivu i netolerantnu kožu.

Sve ove kreme za suncanje je pre upotrebe potrebno promućkati kako bi se sastojci sjedinili i obezbedili efikasnu zaštitu, a nanošenje je obavezno svaki put pre nego što se izlažete suncu, kao i nakon znojenja ili plivanja da biste produžili njihova dejstva. U suprotnom rizikujete da u nekom momentu ipak dođe do fotooštećenja koja mogu da dovedu do različitih problema. Brinite o svom zdravlju i koži, a mi smo tu da vam pomognemo savetima i preporučimo najbolje kreme za suncanje za masnu i mešovitu kožu, kao i svaki drugi tip!

Ostavite odgovor