Mezoterapija tela – efikasan tretman protiv celulita i sličnih problema

Kad se pomene mezoterapija, verovatno su tretmani za lice vaša prva asocijacija. Međutim, ovaj tretman se koristi i u mnoge druge (medicinske i estetske) svrhe, a kada je u pitanju mezoterapija tela – neke od njih su mezoterapija celulita, tretiranje strija, smanjenje masnih naslaga, podmlađivanje, pospešenje cirkulacije, kvaliteta i tonusa kože,… Mezoterapija tela može da se radi na butinama, zadnjici, stomaku, rukama i drugim kritičnim zonama, te predstavlja savršeno neinvazivno i bezopasno rešenje problema sa izgledom vaše kože!

Ukoliko razmišljate o tome kako se osloboditi celulita ili drugih problema sa kožom, znajte da se mezoterapija tela pominje kao jedna od najboljih opcija. Pri tom, odabirom različitih korisnih aktivnih supstanci koje se ubrizgavaju u srednji sloj kože u vidu mezokoktela, ne samo da ćete odgovoriti na pitanje kako se osloboditi celulita i izgleda narandžine kore, već ćete uticati i na celukupno stanje vaše kože – ona će postati zategnuta, podmlađena, bez nagomilanih masnih naslaga, a poboljšaćete i njenu cirkulaciju, te smanjiti šanse za povratak celulita.

Međutim, iako je mezoterapija celulita generalno brzo rešenje nakon čijeg tretmana su rezultati gotovo odmah vidljivi, svakako da sav celulit ne može odmah nestati, već je tretman potrebno ponavljati narednih nekoliko nedelja, što će zavisiti od tipa celulita. Osim što mezoterapija tela uspešno odgovara na pitanje kako se osloboditi celulita, radi što bržih i efikasnijih rezultata – ovu metodu možete kombinovati i sa drugim tretmanima u našoj ponudi kao što su lipolizaotklanjanje celulita i preoblikovanje tela Vela Shape III aparatom, a preporučuje se i korišćenje krema ili gelova protiv celulita, kao i redovne fizičke aktivnosti i zdrav način života.

Mezoterapija celulita – kakvi kokteli su potrebni da biste se rešili ovog problema

S obzirom da se mezoterapija tela sprovodi na način da iglicama pod kožu aplikuju posebni kokteli, čiji sastojci zavise od problema koje želite da tretirate, njima se možete rešiti ne samo celulita, već se različitim sastojcima podstiče sagorevanje masnih ćelija, ubrzanje mikrocirkulacije, zatezanje kože, detoksikacija organizma, podsticanje proizvodnje elastina, obnavljanje vezivnog tkiva i slično.

Da biste odgonetnuli kako se osloboditi celulita – za početak je potrebno da lekar/kozmetičar ustanovi kom tipu, vrsti i stadijumu pripada celulit na vašoj koži (klasičan, sekundarni, mek ili tvrd). Zatim se određuju mesta na kojima će ovi sastojci biti ubrizgani, kao i sadržaj i količina koktela, što zavisi od područja koja se tretiraju. Mezoterapija celulita može da se sprovodi na skoro svim delovima tela zahvaćenim ovim problemom, a u rešenju istog će vam pomoći različiti vitaminski kompleksi, nukleinske i aminokiseline, minerali, lipolitici, proteini, enzimi, faktori rasta i druge slične supstance.

Mezoterapija za celulit – iskustva

Kada se pomene mezoterapija za celulit, iskustva su obično vrlo pozitivna ako ovaj tretman prepustite stručnim i iskusnim profesionalcima. Na uspešnost ove metode za uklanjanje celulita direktno utiče njihova procena odnosno sadržaj i količina koktela koji se ubrizgavaju u odabrana područja, kao i preporučeni broj tretmana i saveti kako se ponašati nakon tretmana.
Kad je u pitanju mezoterapija za celulit, iskustva tokom tretmana koji traje oko 30 minuta ne treba da budu bolna, ali je moguće da se nakon tretmana pojave modrice i otoci, koji bi trebalo brzo da prođu. Obično je moguće odmah nakon tretmana nastaviti sa svojim redovnim životnim aktivnostima, ali se u prvih 24h ne preporučuje korišćenje teretane, bazena, saune, agresivnih gelova za tuširanje, pilinga i drugih sredstava za negu tela.

Ukoliko odaberete tretman kakav je mezoterapija za celulit, iskustva će takođe zavisiti i od toga koliko često će se sprovoditi– obično je potrebno 5 do 12 tretmana u kontinuitetu (jednom svake nedelje), a nakon toga je mezoterapija celulita dovoljna da se radi jednom mesečno. Ipak, ova metoda za uklanjanje celulita nije preporučljiva za trudnice, dojilje, osobe koje boluju od dijabetesa, autoimunih bolesti, alergija i drugih rizičnih bolesti kože i organizma.

Postupak kakav je mezoterapija celulita se sprovodi u tri etape:

  1. Upotrebljavaju se kokteli koji podstiču mikrocirkulaciju kože.
  2. Zatim se primenjuju defibrozanti – supstance koje razgrađuju vezivno tkivo.
  3. Na posetku se upotrebljavaju lipolitici koji ubrzavaju razgradnju masnih ćelija.

Sve ove etape potrebno je sprovesti u jednom tretmanu kako uspeh ne bi izostao, a ujedno se podstiče i proizvodnja novog kolagena i elastina, koji utiču na zategnutost i mladolikost kože!

Mezoterapija tela – cena

Kada se pomene mezoterapija tela, cena je obično ono što vam prvo pada na pamet da biste se opredelile za ovu metodu uklanjanja celulita. Međutim, kada je u pitanju mezoterapija tela – cena zavisi od nekoliko faktora: odabira područja koje se tretira, njegove veličine, kao i količine koktela i broja tretmana koje je potrebno primeniti za uklanjanje celulita ili drugih problema.

Ukoliko odaberete tretman kao što je mezoterapija tela, cena koju možete da očekujete je najveća za područje zadnjice i butina, a najmanja za ruke. Međutim, ono što je bitnije od cene jeste da li je salon sa dobrim preporukama, lekar stručan i mezokokteli provereni!

Ipak, imajte na umu da celulit ne može nestati preko noći i da se u ovom slučaju upornost isplati. Takođe, informišite se o tome kako i zašto celulit nastaje i pokušajte da promenite životne navike kako biste ga se zauvek rešili!