Najbolje antiage kreme za negu kože nakon 40-ih Ostavite komentar

Svi već dobro znamo da koža pamti sve, pa ipak – mnogi počnu sa negom tek kada se pojavi neki problem ili bore na licu. Ako niste delovali preventivno u ranoj mladosti, kada dođete u kasnije godine (a možda i pre nego što ste mislili) biće vam potrebna adekvatna krema za podmladjivanje lica! Na prvom mestu, to je najbolja krema za bore oko ociju, jer se uglavnom na ovom mestu pojavljuju prve bore, dok najbolje kreme za lice posle 40-e godine moraju da sadrže sastojke koji će zreloj koži obezbediti neophodnu hidrataciju i podstaći regeneraciju ćelija!

Kako starimo, naša koža se prirodno menja – smanjuje se proizvodnja elastina i sinteza kolagena, opada nivo hijaluronske kiseline koja je zaslužna za hidrataciju, te koža postaje suvlja i dehidrirana, ćelije se sporije regenerišu, a sve ovo dovodi do toga da s vremenom i konture lica poprimaju drugačiji oblik. Na ovaj proces ne možemo uticati u potpunosti, ali svakako da kvalitetna nega kože lica značajno može poboljšati vaš izgled. Naravno, ako na vreme počnete sa odgovarajućim preparatima za negu kao što su hidratantna krema i krema za podmladjivanje lica, u skladu sa vašim potrebama i tipom kože! U suprotnom rizikujete da koža postane zrela i pre nego što bi to pokazale vaše godine.

Životni stil umnogome određuje kada će vaša koža postati zrela! Prepoznaćete je po nekoliko činjenica – stalna prisutnost sve dubljih bora na licu, istanjena i opuštena koža, dehidratacija, nedostatak blistavosti i sjaja, kao i nedostatak tonusa i čvrstoće, proširene pore, pa čak i pojava hiperpigmentacija odnosno starčkih pega. Ove karakteristike postaju vidljivije nakon 40-e godine, ali usled različitih faktora (genetika, izloženost UV zračenju i drugim štetnim spoljašnjim uticajima, nepravilna ishrana, nedostatak sna, nedovoljna fizička aktivnost i slično) – bore i drugi znaci zrele kože mogu se pojaviti i ranije.

Ono što možete učiniti da što duže odložite starenje i upotrebu intenzivnih tretmana i krema za podmladjivanje lica jeste da na vreme počnete sa odgovarajućom negom – već od kasnih 20-ih možete u upotrebu uvrstiti najbolje anti age kreme. Ako se već suočavate sa zrelom kožom, nikad nije kasno krenuti u borbu protiv ovih znakova! Ipak, najbolje kreme za lice posle 40 godina nisu iste kao one koje ste koristili u mladosti, jer će vam biti potrebni drugačiji sastojci da biste vratili koži sve što je u međuvremenu izgubila.

Šta sadrže najbolje kreme za lice posle 40?

S obzirom da na izgled naše kože utiču različiti faktori, moramo biti pažljivi u odabiru preparata za negu, pogotovo kada je licu u pitanju. Za negu zrele kože obavezno birajte najbolje kreme za lice posle 40, jer one sadrže supstance koje će koži vratiti tonus, elastičnost i mladalački izgled. Najbolje anti age kreme napravljene su od kombinacije aktivnih i prirodnih sastojaka poput retinola, hijaluronske kiseline, biljnih ekstrakata, vitamina C i E…

Imajte na umu da je drugačija najbolja krema protiv bora za dnevnu i najbolja krema protiv bora za noćnu negu. One koje spadaju u najbolje anti age kreme su:

  • Exuviance Day Repair SPF 30sa trostrukim „firming“ kompleksom – peptidima, retinolom i NeoGlukosaminom, trostrukim kompleksom antioksidanata – ektrakt nara, vitamini E i A, kao i UV zaštitom za odbranu od spoljašnjih faktora, stimulisanje proizvodnje kolagena, zategnut i čvršći izgled kože, popunjavanje dubokih bora, obnavljanje ćelija, smanjenje hiperpigmentacija i vraćanje blistavog i mladalačkog tena;
  • Exuviance Night Liftsa trostrukim „lifting“ kompleksom – peptidima, alfa-hidroksi i poli-hidroksi kiselinama za jačanje sposobnosti regeneracije kože tokom noći, podsticanje produkcije kolagena i sprečavanje njegove razgradnje, kao i jačanje strukture kože, uz pomoć čega ona postaje zategnuta, a bore smanjene. Ova najbolja krema protiv bora za noćnu negu sadrži i vitamine A i E, kao i multi-antioksidanse (ekstrakte nara, grožđa i borovnice) koji koži obezbeđuje odbranu i zaštitu od slobodnih radikala i drugih štetnih spoljašnjih uticaja. Takođe, ova noćna krema za podmladjivanje lica sadrži i maltobionsku kiselinu i glukonolakton koji zatežu kožu i utiču na poboljšanje i jačanje njene teksture.

Najbolja krema za bore oko očiju za negu zrele kože

Osim krema za podmladjivanje lica, tu su i oni preparati koji su posebno namenjeni za određene delove tela kao što je najbolja krema za bore oko ociju i usana, kreme za negu vrata i dekoltea, serumi za lice, fluidi i drugi slični proizvodi. Oni pružaju intenzivne tretmane koji utiču na regeneraciju ćelija, smanjenje postojećih i sprečavanje novih bora, kao i očuvanje mladalačkog izgleda kože na duže staze.

Kao najbolja krema za bore oko ociju može da vam posluži Exuviance Hydrating Eye Complex – lagana i hidratantna krema koja sadrži vitamine A, E i C, kao i poli-hidroksi kiseline za smanjenje bora, dugotrajnu hidrataciju, umirenje i jačanje nežne kože uz obezbeđenje blistavosti i antioksidativne zaštite područja oko očiju. Tu je i Exuviance Eye Contour – antiage formula za vraćanje kontura zone oko očiju i korigovanje znakova starenja za samo 4 nedelje! Sadrži peptide koji podstiču proizvodnju novog i nadoknađuju izgubljeni kolagen, učvršćuju strukturu kože i obezbeđuju svež izgled očne zone. Sadrži i maltobionsku kiselinu i poli-hidroksi kiseline za umanjenje pojave bora, jačanje zaštitne uloge kože, kao i ublažavanje tamnih kolutova i nadutosti, dok hijaluronska kiselina obezbeđuje koži vlažnost i održava je mekom i elastičnom.

Saveti za kraj

Kao što starenje nije došlo preko noći, tako nemojte misliti ni da će najbolje kreme za lice posle 40, pa ni bilo koji drugi preparat ili tretman, imati trenutni efekat! Budite dosledni prilikom upotrebe ovih proizvoda, a trudite se i da promenite postojeće životne navike kako bi mladalački izgled i duha i tela potrajao što duže!

Ostavite odgovor