Zaustavite sat – delujte protiv bora i sprečite znakove starenja

Da li svoje lice zumirate u ogledalu kako vam ne bi promakli znaci starenja, a onda kada se desi da ih ugledate – postajete opsednuti time kako delovati protiv bora? Iako je preventiva uvek bolje rešenje, mnogi od nas počnu da brinu o znakovima starenja tek kada se oni pojave ili kada postanu vrlo uočljivi. Međutim, nikad nije kasno za adekvatnu negu, pa ukoliko imate bore oko ociju, usana, na čelu ili bore na vratu – već danas krenite sa borbom protiv bora, a koža će vas nakon određenog vremena nagraditi podmlađenim izgledom!

Znamo da je starenje neminovan proces, ali nerado priznajemo da smo i sami krivi za određene vidljive znakove starenja kakve su bore oko ociju (koje se među prvima pojavljuju) i na drugim predelima lica, kao i bore na vratu, dekolteu… Osim loše ishrane i nedovoljnog unosa vode u organizam na dehidrataciju kože, pa time i prerano stvaranje, utiče i neadekvatna nega kože, cigarete, alkolol, preterano izlaganje suncu…

Jeste da genetika igra važnu ulogu u svemu, ali nije dovoljno osloniti se isključivo na to ukoliko su genetski faktori dobri odnosno bez obzira na nasleđe – da biste zaustavili sat i bili dugovečno mladolikog izgleda, za to je potrebno ipak malo se potruditi!

Kako do negovane, zategnute i kože bez bora?

Kako vreme prolazi, koža gubi određena svojstva kao što su elastičnost i prirodna regeneracija, ali uz zdravu ishranu, redovnu fizičku aktivnost, izbegavanje poročnog života, pravilnu negu i upotrebu krema za bore oko očiju i drugih proizvoda na bazi aktivnih sastojaka koji utiču na obnavljanje kolagena i zatezanje kože – moguće je delovati protiv bora, te na duge staze postići svež i mladolik izgled lica i drugih delova tela.

Ono što je sigurno jeste da je najbolja krema za bore ona koja je prilagođena vašem tipu kože, pa pre nego što se odlučite na kupovinu neke od krema za bore oko očiju, bore na vratu i drugih sličnih preparata – treba da znate kakva je vaša koža i shvatite razloge zbog kojih su se bore pojavile!

Nekome će npr. odgovarati krema za bore oko očiju kao što je Bionic Eye Cream Plus, koja predstavlja bionski antirid sa peptidima, laktobionskom kiselinom, ekstraktom prirodnog kvasca, vitaminima A, E i C i drugim sastojcima koji podstiču svetliji, zategnutiji i mlađi izgled kože, te smanjuje bore oko ociju. Međutim, to ne znači da je ovo najbolja krema za bore i za vašu kožu! Ukoliko imate izražene bore, radije birajte neku od krema za bore oko očiju koje će imati intenzivan tretman poput Intensive Eye Therapy koji sadrži peptide, NeoGlucosamine®, kofein, hijaluronsku kiselinu, ekstrakt matičnih ćelija jabuke i vitamin E – sastojci koji vidno smanjuju linije i bore oko ociju, usporavaju starenje, smanjuju nadutost podočnjaka, hidriraju kožu i pružaju joj antioksidantnu zaštitu.

Savršen izbor za negu mogu biti i serumi koji se nanose na čisto lice i to pre nego što stavite druge kozmetičke preparate. Jedan od takvih seruma jeste Antioxidant Defense Serum koji deluje generalno protiv bora na licu, a sadrži čak 8 antioksidanasa – maltobionsku i limunsku kiselinu, glukonolakton, ekstrakte jorgovana i grožđa, vitamine E i C, kao i polifenole iz zelenog čaja! Oni sprečavaju oštećenja i prevremeno starenje kože, neutrališu slobodne radikale, te čuvaju DNK, lipide i ćelije kože, a možete ga koristiti jednom do dva puta dnevno.

Za sve one koji više vole noćne tretmane, najbolja krema za bore je ona koja se nanosi pre spavanja odnosno to može biti noćni serum poput Retinol + NAG Complex sa NeoGlucosaminom i 0,5% retinolom u stabilnom i čistom obliku – sastojci koji zajedničkim delovanjem podstiču zatezanje kože, smanjuju bore oko ociju i na drugim delovima lica, ublažavaju pigmentacije i ujednačavaju boju tena. Tu je i noćna regenerativna krema za bore oko očiju i na licu Cellular Restoration krem sa višestrukim antiaging dejstvom, koja ubrzava regeneraciju ćelija i jača zaštitnu ulogu kože, štiteći je od dejstva spoljašnjih faktora, s obzirom da sadrži aktivne supstance i antioksidanse.

Ukoliko ste primetili da su vam se pojavile bore na vratu, najbolja krema za bore je ona koja je i namenjena upravo za ovaj deo tela, poput Triple Firming Neck Cream sa višestrukim efektima! Uz supstance kao što su peptidi, NeoGlucosamini, NeoCitriati i matične ćelije jabuke utiče na podizanje opuštene kože vrata i stvaranje novog kolagena, otklanja pigmentacije i bore na vratu i dekolteu, pa koža postaje jedra i podmlađena, uz poboljšan tonus i volumen.

Međutim, treba da znate da ni najskuplji serumi niti najbolja krema za bore neće moći da vam pomognu u otklanjanju znakova starenja ako se uz to ne pridržavate osnovnih načela za zdrav život! Prema tome, unosite što više vode, jedite namirnice bogate vitaminima, antioksidansima, mineralima i drugih korisnim sastojcima, uvrstite barem šetnju u svakodnevne aktivnosti i trudite se da izbegavate sve što može da utiče na lepotu i prerano starenje vaše kože.